Élet-Stílus

Legyőztük Romániát a hoki vébén

A magyar válogatott 5-3-ra győzött a román csapat ellen a ljubljanai divízió I-es jégkorong-világbajnokság 3. fordulójában.

Pat Cortina szövetségi kapitány együttese bizakodva várhatta az összecsapást, egyrészt a sereghajtóval találkozott, másrészt a rivális utoljára több mint tíz éve (1997. március 28.) nyert az egymás elleni csatákban, azóta öt magyar győzelem és két döntetlen született. Ráadásul a hétfői, szlovénok elleni ütközetben megsérültek is felgyógyultak.

A románok egy szerencsés góllal szereztek vezetést, Elekes középre adása Horváthról pattant be. Aztán kettős emberelőnyben Vas közelről egyenlített.

A második játékrész gólfesztivált hozott, amelyet Horváth nyitott meg: a hátvéd higgadtan lőtt a bal felső sarokba. Társa, Tőkési távolról bombázott a kapuba, majd az erdélyi Elekes ugyancsak emberelőnyben szépített. Peterdi és Hoffmann 21 másodpercnyi különbséggel talált be Molnárnak, utóbbi korcsolyájáról pattant a pakk a hálóba. Egy perc sem telt el, Moldovan szólóból faragott a hátrányból. A záró felvonásban a románok több emberelőnyt elpuskáztak, és nem tudtak pontot szerezni.

A magyarok csütörtökön 16:30 órakor a brit együttes ellen lépnek jégre.

Divízió I-es világbajnokság, 3. forduló:
Magyarország-Románia 5-3
Gól:
Vas (15.), Horváth (22.), Tőkési (32.), Peterdi (37.), Hoffmann (37.), illetve Elekes (8.), Moldovan (34., 38.)

További eredmények:
Japán-Litvánia 6-2
Szlovénia – Nagy-Britannia 4-0

Az állás:
1. Szlovénia 9 pont
2. Magyarország 6
3. Japán 5
4. Nagy-Britannia 3 (6-10)
5. Litvánia 3 (6-14)
6. Románia 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik