Élet-Stílus

Kulturális- és kerékpáros központot adtak át Szombathelyen

Kerékpáros turisták kedvelt állomáshelye lehet az az új kulturális- és sportlétesítmény, amelyet szombaton adtak át Szombathely herényi városrészében. Az Európai Unió Interreg programja által is támogatott 150 millió forint értékű beruházásnak köszönhetően megújult a városrész régi kultúrháza, amely mellet egy kerékpáros centrum is felépült.

Ipkovich György polgármester a megnyitón elmondta, hogy kialakulóban van a Balatont a nyugat-dunátúli régióval összekötő kerékpárút hálózat, amely összeköti egymással a térség gyógyfürdőhelyeit, és már létrejött az a határon átnyúló kerékpárút hálózat, amelynek köszönhetően a burgenlandi települések is könnyen elérhetők kerékpárral.

A kerékpáros centrumban nyolc korszerűen felszerelt vendégszoba várja a kerékpáros turistákat, az épületben kerékpár kölcsönző- és szerviz is működik majd. Ha a szobákat sikerül bebútorozni, a szálláshely egyszerre 16 embert tud majd fogadni. Az épületegyüttesben található művelődési ház kiválóan alkalmas közösségi programok szervezéséhez.

A létesítményt egy civil szervezet, a Herényi Kulturális- és Sportegyesület működteti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik