Élet-Stílus

Darabokban jön Budapestre a Titanic

A 95 éve elsüllyedt Titanic roncsait mutatják be Magyarországon: a vándorkiállítás porcelánok, személyes tárgyak, rekonstruált kabinbelsők segítségével hozza közel az 1517 áldozatot követelő tragédiát.

Korának legnagyobb óceánjáró gőzöse 1912. április 14-én éjszaka, első útján jéghegynek ütközött. Az „elsüllyeszthetetlennek” tartott Titanic – amelyet három éven át építettek – két óra negyven perc alatt süllyedt az Atlanti-óceán mélyére.


A hajózás történetének eddigi legnagyobb katasztrófája 1517 áldozatot követelt. A roncsokat 1985. szeptember 1-én fedezték fel: több éves munkával, speciális robottechnológia segítségével tudták a 4000 méter mélyen lévő tárgyakat felszínre hozni.



Darabokban jön Budapestre a Titanic 1

A híres lépcsõ (KÉPGALÉRIA)


A Magyarországra érkező, az RMS Titanic Társaság a tulajdonában lévő kiállításon az 5500 felszínre hozott tárgyból álló gyűjtemény több száz válogatott darabját mutatják be. A tárgyakat háttérzajok, zenék, különleges megvilágítás, rekonstruált hajóbelsők teszik élővé.


A leletek között kiváló állapotban fennmaradt porcelánoktól kezdve míves kristálypalackokon át az utasok olyan személyes tárgyai is megjelennek, mint például szemüveg, pénztárca és különféle ruhadarabok.

A Titanic-kiállítás 1991 óta a világ 18 országában, 16 millió látogatót vonzott. A nagyszabású anyag Közép-Európában először Magyarországon kerül bemutatásra a ShowTime Budapest és az RTL Klub jóvoltából. Budapesten a tárlat 2007. szeptember 2-től november 26-ig várja a látogatókat a Millenárison.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik