Élet-Stílus

Jövő év végére megduplázódik a sztrádahálózat

Jövő év végére a kormányváltáskor még 520 kilométeres magyarországi autópálya-hálózat meghaladja az ezer kilométert – mondta Dióssy Gábor, a gazdasági tárca államtitkára nagykanizsai sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Hozzátette: ez még mindig csak fele az Európai Unió régebbi tagországaiban jellemző autópálya-sűrűségnek. „Ha ezt a dinamizmust visszük végig, akkor 2015-re elérjük az EU akkori színvonalát”– mondta.

Dióssy Gábor közölte: ez jó befektetés, és nincs igazuk azoknak, akik szerint az építkezés finanszírozására szolgáló kötvénykibocsátás súlyos eladósodáshoz vezet. „A GDP-növekedés révén egyre könnyebben fogjuk tudni törleszteni ezeket a költségeket” – mondta az államtitkár.

Utalt arra is, hogy 2006 végére egy rövid, a Balatonkeresztúr–Nagykanizsa közötti szakasz kivételével akár a horvát tengerpartig autópályán utazhatunk Budapesttől, miután 2006 áprilisára megépül az Ordacsehi–Balatonkeresztúr, 2006 végére pedig a Siófok–Balatonszárszó és a Becsehely–Nagykanizsa közötti szakasza az M7-es autópályának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik