Élet-Stílus

Kínai Skoda Volkswagen néven

A Skoda Superbre épülő autót mutatott be a Volkswagen Kínában. Az autó Passat Lingyu néven kerül forgalomba.

Izgalmas körfolyamat játszódott le a Volkswagen konszernben. 2000 óta lehet kapni Volkswagen Passatot Kínában, amely az előző, 1996-ban bemutatott B5-ös Passat formai elemeire épült, de annál jóval hosszabb volt.

Az autó hatalmas lábteret kínált a hátul utazóknak. Ennek a modellnek az alapjaira építették 2001-ben a Skoda nagyautóját, a Superbet, amely megörökölte a fejedelmi helykínálatot. Hogy bonyolítsuk a helyzetet, Kínában most bemutatkozott a legújabb helyi Passat, amely nem más, mint egy kissé átalakított Skoda Superb.

Ezzel a kínai piac új autót kap ugyan, de mégsem az Európaiaknak készített Passatot. Az SVW Design Center az új VW modellekre jellemző hűtőmaszkkal vértezte fel a Skodát, és új első továbbá hátsó lámpákat tervezett hozzá. Hat variációban készül majd a Passat Lingyu névre keresztelt jármű. Négy ezek közül négyhengeres, 1,8-as turbómotort kap, kézi vagy automata váltóval. Ezeken kívül még 2.8-as V6-os motorral is megvehető a kocsi, ám a 193 lóerős motor csak automata váltóval kombinálható.

Eddig több mint 410 ezer Passatot gyártottak Sanghajban, és az új modellre is már több mint 4000 darab megrendelés érkezett. A Volkswagen Lingyu mellett további 10-12 új modellt mutat be Kínában 2009-ig.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik