Élet-Stílus

Bővült a szentgotthárdi GM-gyár palettája

Turbómotorok szériagyártását kezdte meg a General Motors Powertrain – Magyarország szentgotthárdi gyára – tájékoztatta a társaság az MTI-t.

A meglévő középkategóriás motorok gyártása mellett a turbómotor új termék a gyár termékpalettáján. Az új motorokból az első évben 6-8 ezer darabot gyártanak, ami a piaci igények függvényében a következő években várhatóan évi néhány 10 ezer darabra bővül.

Az újonnan kifejlesztett 1,6 literes, négyhengeres turbó ECOTEC motor a piacon a sportos Opel Meriva OPC-ben debütál. Az új motor egyik speciális jellemzője, hogy támogatja az aktív biztonságot.

Paizer Andor, a szentgotthárdi gyár igazgatója a szériagyártás elindítása alkalmából tartott pénteki ünnepségen elmondta: az új terméket kiválóan tudták integrálni folyamataikba, a gyártás beindítása nem igényelt jelentős beruházást.

A General Motors Powertrain – Magyarország Kft.-t a General Motors 1990-ben alapította. Árbevétele 2004-ben elérte a 140 milliárd forintot, tavaly az ország 6. legnagyobb exportőre volt. A vállalat jelenleg több mint 800 dolgozó számára biztosít munkalehetőséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik