Élet-Stílus

Tolvaly Ferenc a legolvasottabb írók között

A heti könyvlista szereplői között nem sok változás történt. Lőrinc L. László még mindig vezet, Dan Brown és Paulo Coelho még mindig előkelő helyen szerepel. Az egyetlen új szereplő Tolvaly Ferenc, aki a negyedik helyen debütált könyvével.

Hetes lista

1. Leslie L. Lawrence – A maharáni arcképe
2. Dan Brown – A da vinci-kód
3. Paulo Coelho – az alkimista
4. Tolvaly Ferenc –El Camino – Az út
5. Dan Brown – Angyalok és démonok
6. Moldova György – az utolsó töltény 5.
7. Paulo Coelho – tizenegy perc
Forrás: Libri

Tolvaly Ferenc az El Camino – Az út című könyvében a Spanyolország északi részén végighúzódó majd 800 kilométeres útról ír. Az útról, amelyet több száz éve emberek milliói tesznek meg, hogy elérjenek a középkor óta az európai zarándokhelyek leghíresebbjéhez, Santiago de Compostelába, Szent Jakab sírjához. Tolvaly Ferenc főhőse a pénzfitogtató, pökhendi luxusszórakozások után, egy súlyos balesetből felgyógyulva méri meg önmagát, képes lesz-e gyalogszerrel megjárni a Santiago de Compostelába vezető utat és ott újra találkozni egy alig ismert lánnyal. Az író a valóságban is megtette ezt az utat, amit filmesként is megörökített.

Lőrincz L. László – művésznevén Leslie L. Lawrence – A maharáni arcképe című könyvével még mindig vezeti a Libri eladási listája alapján készült listát, amely könyv John C. Lendvay egyik ifjúkori történetét írja le. A főhős a kivégzett maharáni festménybe költözött lelkével kerül szembe, és egy láthatatlan elefánt is szerepet kap.

A Da Vinci-kód továbbra is nagy sláger Dan Browntól, akinek csak Digitális erőd című műve nem fért bele az első hétbe. Az Angyalok és Démonok azonban továbbra is népszerű, ezúttal az ötödik helyen áll. Paulo Coelho is két könyvvel szerepel a top hétben, Az alkimista a harmadik, a Tizenegy perc pedig a hetedik. Moldova a múlt heti eredményhez képest egy hellyel, a hatodikra csúszott le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik