Élet-Stílus

Magyar szakember a design nemzetközi élvonalában

A formatervezés legrangosabb nemzetközi szervezete, az ICSID (International Council of Societies of Industrial Design) koppenhágai tisztújító ülésén a vezetőség tagjává választotta Várhelyi Juditot, a Magyar Formatervezési Tanács irodavezetőjét.

A design egyik szülőhazájában, Dániában tagjává válni ennek a rangos érdekvédelmi szervezetnek különösen nagy siker. Ez a szervezet a szakma fejlődését segíti, szerte a világon, küzd a szellemi jogok védelméért és aktív munkát folytat azért, hogy a design a maga sajátos eszközeivel hozzájáruljon az emberiség fejlődéséhez.

A magyar vezetőségi tag úgy véli, szoros együttműködésük a világszövetséggel előmozdíthatja a magyar formatervezés nemzetközi elismertségét.

A Magyar Formatervezési Tanács (MFT) évtizedek óta tagja az ICSID-nek. Az érdek- és véleményegyeztetésre szolgáló tanácsadó testület hirdeti meg a szakma legnívósabb elismerésének tartott Magyar Formatervezési Díjat. Emellett felel a Moholy-Nagy László formatervezési ösztöndíjpályázat lebonyolításáért.

Várhelyi Judit 2002 óta áll az MFT irodájának élén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik