Élet-Stílus

Misi Mókus, Kismaszat, Csutak a filmfesztiválon

Október 29-én régi magyar gyerekfilmek fesztiválja kezdődik a Palace MOM Parkban, amelynek keretében láthatók lesznek az elmúlt évtizedek legsikeresebb ifjúsági filmjei, kísérleti alkotások és diákok által készített mai próbálkozások is.

Olyan nagy sikerű klasszikus alkotásokat lehet majd megnézni – baráti áron: fejenként 250 forintért – a család összes tagjának, mint a Misi Mókus kalandjai, a Kismaszat és a Gézengúzok, a Csutak és a szürke ló, az Eltüsszentett birodalom, a Keménykalap és krumpliorr, az Égig érő fű, vagy a Tanár úr kérem.

Láthatók majd klubtagoknak szóló alkotások – mint például a Teveclub kisfilmek – és filmrajongóknak szánt különleges csemegék, mint a Star Wars sorozat részei. Levetítenek diákok által készített “kísérleti” filmeket is.

Egyszerre több teremben folynak majd a vetítések, amelyet egész napos szórakoztató programok kísérnek. Különösen érdekesnek ígérkeznek az előtérben rendezett foglalkozások: ezek keretében a gyerekek megismerkedhetnek egy mozi olyan helyiségeivel, amelyeket nemigen szoktak látni, például a vetítővel, mégpedig éppen egy digitális technikájú, legkorszerűbb géppel.

Ezen kívül szakértő segítséggel belekóstolhatnak a filmvágásba, és próbálkozhatnak az animációs technikával.

A szervező szándéka az volt, hogy akár egy egész négytagú család ezer forintért filmeket nézhessen egész nap és a gyerekek még játszhassanak is, ha már megunták az ücsörgést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik