Élet-Stílus

A Hondához szerződött Talmácsi

Az idei utolsó versenyen az összetett harmadik helyét megszerző magyar versenyző szakított a KTM-mel. Talmácsi Gábor a következő idényben a Honda Scot istálló pilótája lesz a gyorsaságimotoros-világbajnokságon.

A KTM-mel folytatott vasárnapi – eredménytelen – megbeszélésüket követően Talmácsi és menedzsere, Stefano Favaro egy plusz egyéves előszerződést kötött a Honda Scot csapatával, mely azt is tartalmazza, hogy a “Talmának” becézett versenyző első számú pilóta lesz. Amennyiben a magyar motoros jövőre az 1-3. hely valamelyikét szerzi meg a 125 köbcentiméteresek között, úgy 2007-ben már a negyedliteresek között folytathatja szereplését.

Az istállónál két HRC gyári Honda, a legújabb technikai háttér, és ugyanaz a szerelőgárda áll rendelkezésre, amellyel 2004-ben világbajnoki címhez segítették Andrea Doviziosót. Favaro vasárnap délután kapta meg a KTM vezetőitől azt a hivatalos dokumentumot, amely rögzíti, hogy a magyar motoros által korábban aláírt szerződés semmis, ezért szabadon dönthet arról, hol kívánja folytatni a pályafutását.

A végleges szerződés aláírására november 15-én kerül sor, mely csupán terjedelmében változik, minden egyes feltétele megegyezik az előszerződéssel. Ezt követően november 28-29-én sor kerül az első tesztelésre Jerezben. A mai jó eredményt egy jó szerződés aláírása koronázta meg. Boldog vagyok, hogy egy ütőképes csapat első számú versenyzője lehetek jövőre – mondta Talmácsi miután szenzációs versenyzéssel megszerezte a második helyet Valenciában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik