Élet-Stílus

Elektronikus rendszerrel szűrik ki a “trükkös” tankolásokat

Magyarországon is kiépült az üzemanyag útját nyomon követő rendszer. A cégvezetők így az interneten ellenőrizhetik a cégautók tanksapkájának levételét és a megtett távot is.

Az e-petrol üzemeltetésfigyelő szolgáltatást működtető Hyco Energia Kft. szerdai közleménye szerint a félretankolást ellenőrző rendszer egységeit eddig országszerte 60 kiskereskedelmi kúton vezették be. A társaság tervei szerint jövő év közepére már 250 benzinkútnál lehet tankolni a rendszerhez kapcsolódó cégek járműveivel, és a felmérések szerint megrendelők üzemanyagköltségeiket átlagosan 10-15 százalékkal csökkenthetik.

Az hálózat segítségével a jármű tulajdonosa végigkövetheti az üzemanyag és a gépjármű útját. A rendszer ellenőrzi többek között a tanksapkalevételt, a tankolt üzemanyag típusát, a két tankolás között megtett kilométert és üzemórát. A szolgáltatáshoz kapcsolódó cég járműveibe igény szerint 16-féle érzékelőt szerelhetnek be, melyek után bérleti díjat kell fizetni.

A Hyco a legnagyobb magyarországi olajvállalattal kötött kizárólagos szerződést a rendszer üzemeltetésére, az ügyfelek a társaság honlapján egy kód segítségével ellenőrizhetik gépjárműveik tankolási adatait. A hálózat kiépítése eddig 1,3 millió euró beruházást igényelt, és a társaság várakozásai szerint egy éven belül 18 000 járműbe szerelik be az ellenőrző egységeket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik