Élet-Stílus

Michelin gyárat avattak Nyíregyházán

Személygépkocsi gumiabroncs gyártásba kezd a Michelin cégcsoport Magyarországon. A francia cég 14,5 milliárd forint értékű befektetésével Nyíregyházán létrehozott gyárat csütörtökön avatták fel.

Az évi 800 ezer darab nagy sebességindexű abroncsot készítő üzem átadásán részt vett Kóka János gazdasági és közlekedési, valamint Veres János pénzügyminiszter is.

Az avatáson Joel Pouget, a cég ügyvezetője kiemelte: a két tárca, valamint a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium támogatásával 217 új munkahely létesült a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen, s a dolgozók 11,8 százaléka felsőfokú végzettségű munkatárs.

A termelésben a térség vállalkozásai is feladatot kapnak, a beszállítói hányadból több mint 20 százalékos arányban részesednek.

A Michelin részesedése 2004-ben 20,1 százalék volt a gumiabroncs világpiacon. A nemzetközi vállalatcsoport 75 országban működtet gyártó bázist, s három kontinensen, Európában, Észak-Amerikában és Ázsiában tart fenn saját technológiai központot. A cég közel 127 ezer alkalmazottat foglalkoztat, tavalyi konszolidált forgalma 15,7 milliárd euró volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik