Élet-Stílus

Loeb nagyot bukott Svédországban

A világbajnoki címvédő francia Sebastien Loeb a negyedik gyorsasági szakaszon balesetet szenvedett, majd az etap befejezése után feladta a rali-vb idei második versenyét, a Svéd-ralit. A versenyben jelenleg meglepetésre a finn Jari-Matti Latvala áll az élen.

A négyszeres világbajnok a harmadik helyen, 12 másodperces hátránnyal száguldott, amikor egy bal kanyarban fennakadt a hóban az egyik kereke. „A Citroën keresztbefordult, majd bukfencezett egyet” – mondta a 33 éves francia pilóta, aki három percet vesztett, és összetettben visszaesett a 23. helyre.

Loeb bízott abban, hogy a szakasz végén a szerelői meg tudják a váltóját, de nem volt szerencséje. Csapata közlése szerint a világbajnoki címvédő szombaton a SupeRally-szabályok értelmében még rajthoz áll, de 25 perces büntetéssel. Az idei sorozat első versenyén nagy fölénnyel diadalmaskodó Loebnek azért lehet különösen fájó az eset, mert ez volt pályafutása 100. vb-futama.

Nem sikerült a jubileumi futam (eurosport.com)

Nem sikerült a jubileumi futam (eurosport.com)

A versenyben meglepetésre a tavalyi szezon végeztével visszavonuló Marcus Grönholm helyére leigazolt Jari-Matti Latvala vezet. Az első három pénteki szakaszt magabiztosan nyerte a 22 éves pilóta, és komoly 48 másodperces előnnyel vezet Henning Solberg előtt.

Latvala mögött is Forddal szereplő versenyzők következnek az élcsoportban a
pénteki versenynap után: második a norvég Henning Solberg, harmadik a finn Mikko
Hirvonen. Eredetileg utóbbi állt jobban, de utólag 10 mp-es büntetést kapott.

Svéd-rali, állás a pénteki versenynap után:
1. Jari-Matti Latvala, Mikka Anttila (finn, Ford Focus RS) 1:03:33.3 óra
2. Henning Solberg, Cato Menkerud (norvég, Ford Focus RS) 56.3 mp hátrány
3. Mikko Hirvonen, Jarmo Lehtinen (finn, Ford Focus RS) 58.2 mp hátrány

Ajánlott videó

Olvasói sztorik