Élet-Stílus

Grosics elhagyhatta a kórházat

Grosics Gyula, az Aranycsapat legendás labdarúgója kedd délelőtt elhagyhatta a Kútvölgyi Kórházat, ahova január 24-én tüdőproblémákkal került be.

A 82 éves kapus a Ferencváros melegítőjében és rajta egy köntösben fogadta az érdeklődőket kórház előtti rögtönzött sajtótájékoztatóján. Mint mondta, „még nagy dolgokat szeretne megélni”.

„Elsőként a politikai változásokat említeném, amely az egész nemzetet érinti, másodikként a magyar futball újbóli felemelkedését, harmadrészt pedig a családi szeretet megőrzését, ami jelenleg is körülvesz” – mondta Grosics.

A Fekete Párduc újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy azért van rajta a Ferencváros melegítője, mert pár hete a zöld-fehér klub hivatalosan leigazolta, ezzel emlékezve arra, hogy 1962-ben ezt az akkori politikai vezetés megakadályozta. Nevetve hozzátette, azt nem tudja, cserejátékosnak, vagy csak egy kezdőrúgás elvégzésére szerződtették.


Nagy dolgokat szeretne megélni (MTI)

Nagy dolgokat szeretne megélni (MTI)

„Nagyon sokat segített az a szeretet és aggódás, amit végig éreztem a kórházban, és ez még akkor is így van, ha ebből a szakaszból jó pár nap kiesett az emlékezetemből” – mondta Grosics, aki nem mulasztotta el megjegyezni, hogy az Aranycsapat másik élő tagja, Buzánszky Jenő is meglátogatta.

Grosicsot felesége vitte haza a kórházból, ahova jövő héten kell visszamennie kontrollra.

A 82 éves sportembert január 24-e óta kezelték a Kútvölgyi Kórházban, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Múlt szerdáig az intenzív osztályon feküdt, ám azóta az állapota sokat javult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik