Élet-Stílus

Ismét nyitott a Real-Barca párharc

Újból ötpontosra szűkült a különbség a spanyol bajnokság két élcsapata között. A címvédő Real Madrid Sevillában maradt alul, míg a Barcelona három ponttal távozott Zaragozából.

A mindössze egy csatárral kezdő madridiak már a 3. percben vezetést szerezhettek volna – Ricardo tolta fölé Baptista szabadrúgását – de nem sokkal később pótolták a mulasztást. A 6. percben Robben viharzott el a jobb oldalon, középre adott, s bár Baptista lekéste a csatlakozást, így lett jó Drenthének, aki nem vacakolt, a kapuba lőtt.

A Real ezek után kisajátította az első félórát, stílusosan járatta a labdát. A második gól azonban nem született meg, ellenben a madridi védelem – ezúttal Marcelo és Michel Salgado – szépen elszenderült.

A játék addigi képével ellentétesen a Betis egyenlített a 32. percben. Guti vesztet labdát a középpályán, Capi a balszélen csúnyán megtáncoltatta Salgadót, majd középre ívelt, ahol a Marcelo díszkíséretében érkező Edu a hálóba fejelt.

Edu eufóriája a kővé dermedt madridiak között (AP)

Edu eufóriája a kővé dermedt madridiak között (AP)



















Négy perccel később már a Betis vezetett – hasonló koreográfia után. Ezúttal a szárnyakat kapó Edu feladóként jeleskedett. Előbb annak rendje-módja szerint áthámozta magát Salgadón, beívelését Marcelo elvétette, így Mark González is Casillas kapujába fejelt.

A második félidőben a Roma elleni BL-meccs miatt pihentetett Van Nisterlooyt is pályára küldte Bernd Schuster, a holland egy kapufával rukkolt elő, ám a fokozódó madridi nyomás ellenére a Betis bírta szuflával, így három forduló alatt a bajnok második idegenbeli vereségét könyvelhette el.

Javított a Barcelona

A Barcelona kihasználta a Real botlását, hisz Zaragozából távozott 2-1-es győzelemmel. Henry első félidei góljára – a francia csatár Deco ívelését kezelte le, majd közelről César kapujába lőtt – a Diego Milito révén a 42. percben büntetőt hibázó (az argentin csúnyán fölélőtt) hazaiak az 53. percben még tudtak válaszolni. Sergio García kiugratásával Oliveira lépett meg, s a kapus mellett a hálóba emelt.

Testvérharc: a zaragozai Diego és a barcelonai Gabi Milito (Getty)

Testvérharc: a hazai Diego és a vendég Gabi Milito (Getty)

A vendéglátók átvették az irányítást, s ez kitartott mindaddig, amíg Frank Rijkaard pályára küldte Ronaldinhót. A brazil ezúttal felnőtt a feladathoz, több passzal is kiszolgálta társait, majd a 83. percben büntetőből megszerezte a mindent eldöntő gólt.

A tizenegyes előtt ugyanakkor némi joggal reklamáltak a hazaiak. Egy baloldali beívelésről Krkic késett le, Juanfran űzte volna támadásba a társakat, a partjelző azonban kezezést mutatott. González Vázquez megszakította a játékot, konzultált segédjével, majd a büntetőpontra mutatott – a hátvéd állítólag a felkarjával is hozzáért a labdához.

Juanfran hiába kérlelte a játékvezetőt (Getty)

Juanfran hiába kérlelte a játékvezetőt (Getty)

Ronaldinho nem törődött a temperamentumosan reklamáló hazaiakkal, hidegvérrel értékesítette a tizenegyest, s így ismét nyílttá tette a bajnoki versengést; a Barcelona jelenleg ötpontos hátránnyal követi a madridiakat.

Primera División, 24. forduló:

Betis-Real Madrid 2-1 (2-1)
Sevilla, Ruiz de Lopera, 55 ezer néző. Vezette: Mallenco
Gól: Edu (32.), Mark González (36.), illetve Drenthe (6.)
Betis: Ricardo – Damiá, Melli, Juanito, Fernando Vega – Arzu, Rivera – Mark González, Edu (Caffa, 89.), Capi (Sobis, 60.) – Pavone (Juande, 75.). Szakvezető: Francisco Chaparro
Real: Casillas – Míchel Salgado, Sergio Ramos, Cannavaro, Marcelo – Robben, Gago, Guti, Drenthe (Van Nistelrooy, 59.), Baptista (Higuaín, 69.) – Raúl (Balboa, 78.). Szakvezető: Bernd Schuster

Zaragoza-Barcelona 1-2 (0-1)
Zaragoza, La Romareda, 35 ezer néző. Vezette: González Vázquez
Gól: Oliveira (53.) illetve Henry (34.), Ronaldinho (83., 11-esből)
Zaragoza: César – Diogo, Sergio, Ayala, Juanfran – Luccin, Gabi, Zapater (Celades, 88.), Sergio García – Diego Milito, Oliveira (Óscar, 76.). Szakvezető: Javier Irureta
Barcelona: Víctor Valdés – Puyol, Márquez, Milito, Abidal – Xavi, Edmilson (Yaya Touré, 58.), Deco – Messi (Krkic, 80.), Henry, Dos Santos (Ronaldinho, 74.). Szakvezető: Frank Rijkaard

Espanyol-Sevilla 2-4 (1-2)
Gól: Luis Garcia (40.), Coro (75.) illetve Luis Fabiano (6.), Kanouté (10.), Poulsen (74.), Capel (77.)
Kiállítva: Zabaleta (65., Espanyol)

Az élcsoport:
1. Real Madrid 56 pont, 2. Barcelona 51, 3. Villarreal 42 (23 mérkőzés), 4. Atlético 41 (23), 5. Espanyol 39, 6. Sevilla 36, 7. Racing 34 (23)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik