Élet-Stílus

Kémügy: eltiltják a főkolomposokat

A McLaren tavalyi kémbotrányának két főszereplőjét is elővette az FIA, a mclarenes felet állítólag már meg is büntették, de hamarosan a ferraris Nigel Stepney-nek is felelnie kell.

Az exferraris Nigel Stepney hamarosan az FIA előtt felel majd a tavalyi kémügyben játszott szerepe miatt. A brit szakembert, aki a Ferrari titkos adatait a McLaren kezére játszotta, a motorsport-szervezet meghallgatja, mielőtt kiszabják a büntetését.

Bennfentesek szerint Stepney-t akár két évre is eltilthatják a motorsporttól, a McLaren volt főtervezője, Mike Coughlan pedig már meg is kapta a maga büntetését. Az FIA a részletekről egyáltalán nem kíván nyilatkozni, de a szervezet elnöke, Max Mosley nemrég az olasz Autosprintnek írt levelében elmondta a véleményét az ügyről.

Stepney ügyében még nem született döntés (vezess.hu)

Stepney ügyében még nem született döntés (vezess.hu)

“Senkit nem ítélhetünk el, mielőtt lehetőséget kapna a védekezésre. Ez egy alapvető jogi elv. Rosszul teszik, akik megingathatatlan tényként kezelik a bűnösségét, még a védekezése előtt” – írta az elnök.

Mosley az olasz lapban két hete megjelent nyílt levélre válaszolt, amely azt a kérdést vetette fel, hogy Stepney miért nem nyerte el büntetését. Az exferraris egyébként már újra a motorsport területén dolgozik.

A kémbotrány kirobbanása óta állítólag az FIA fontolóra vette, hogy a pilóták szuperlicencéhez hasonló engedélyeket adna ki – és vonhatna vissza – a Forma-1-ben dolgozó mérnökök, szerelők számára is, de hivatalosan még erről sem közöltek semmit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik