Élet-Stílus

Már a BL-re készül a Fradi

Kevesebb mint 24 órával azt követően, hogy szerdán az angolok megnyerték a Ferencváros Üllői úti ingatlanjára kiírt hatodik pályázatot, a klubnál már arról beszélnek: a labdarúgócsapat három éven belül a Bajnokok Ligája-selejtezőjében szerepelhet. Az új stadion ötmillliárd forintból épülhet fel.

„Ünnepeltünk és ünnepelünk ma még. Jó érzés és nagyon boldog vagyok, minden ferencvárosi rajongó felsóhajthat, de holnaptól kemény munka kezdődik ismét. Ebben az évben a feljutás a cél, utána pedig rövid határidőn belül olyan eredmény, amely nemzetközi kupaszereplést biztosít. Kevin McCabe két-három éven belülre tűzte ki a Bajnokok Ligája-selejtező elérését” – nyilatkozta a csütörtöki sajtótájékoztatón Rieb György, a Ferencváros elnöke.

A győztes céget Somorjai Márk ügyvezető képviselte, aki így foglalta össze az angolok közeljövőbeli céljait: „Szeretnénk rendbe tenni a klub anyagi helyzetét, a futballcsapat játékoskeretét meg kell erősíteni, és fel kell jutni az NB I-be.”

Magyarországra érkezett Bobby Davidson, a McCabe tulajdonában lévő Sheffield United menedzsere is: „Fantasztikus dolog, hogy a Sheffield United és a Ferencváros együtt tud működni. Az edzők és a játékosok tapasztalatokat cserélhetnek, hamarosan több futballista is Magyarországra érkezik és persze lehetőség van arra, hogy Sheffieldbe is menjenek.”

Az új tulajdonos és az elnök (ftc.hu)

Az új tulajdonos és az elnök (ftc.hu)

Davidson elmondta: első körben két-három angol játékos kínai kluboktól érkezik az együtteshez, majd közös tárgyalások után újabb futballistákkal tölthetik fel Csank János vezetőedző keretét.

Az angol cégnek és a Ferencvárosnak hatvan napja van arra, hogy megkösse az adásvételi szerződést. Rieb György elárulta, hogy a klub részvénycsomagjából öt százalékot megtartanak, így megmarad a vétójoguk. A többi egy részét a jövőben folyamatosan visszavásárolnák Kevin McCabe-től, így öt éven belül akár a részvények felét is megszerezhetik.

Az új Albert Stadionról is hamarosan döntés születik: várhatóan ötmilliárd forintért építik majd meg az együttes új otthonát, amely 2010 decemberében vagy 2011 tavaszán kerül átadásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik