Élet-Stílus

Kiütéssel nyert a Sevilla (videó)

Fabiano egy gyors duplával eldöntötte a Zaragoza elleni találkozót, majd a látványos támadófutballal előrukkoló Sevilla - némi segítséggel - még hármat berámolt a vendégeknek. A Valencia hazai pályán nem bírt az újonc Huelvával, ahol még mindig a másodedző irányít.

A Sevilla szemérnyi kétséget nem hagyott afelől, hogy a spanyol labdarúgó-bajnokság 25. fordulójának szombat esti meccsén ki szerzi meg a három pontot. Az andalúziaiak végül 5-0-ra verték a Zaragozát, de akár 10-et is lőhettek volna, ha a második félidőben nem vesznek vissza a tempóból.

A mérkőzés legjobbja, a brazil Daniel Alves már a 25. percben két gólpassznál tartott: mindkét alkalommal a 19. bajnoki találatnál járó Luis Fabianót hozta kihagyhatatlan helyzetbe a védő. Kétgólos előnyben is sorozatban vezette a támadásokat a Sevilla, de a félidőben már csak egy Zaragoza-gól született, igaz a Kanoute elől menteni igyenkvő Ayala a saját kapuját vette be.

A mérkőzés a szünet után is ott folytatódott, ahol a felek abbahagyták: a Sevilla továbbra is gálázott, Fabianóék állandó veszélyt jelentettek az egyre frusztráltabb és durvább vendégek kapujára. Diogo a 51. percben egy újabb öngóllal végleg padlóra küldte a csapatát, miután Fabiano elől ügyetlenül tisztázott.

Az uruguayi védőben még benne volt az öngólja, amikor pár perccel később a félpályánál teljesen feleslegesen felrúgta Diego Capelt, és mehetett idő előtt a zuhanyozni. A mérkőzés addigra már rég eldőlt, és emberelőnyben a Sevilla visszafogta a tempót. Még egy gólra így is futotta, és ahogy az első két Sevilla-találatnál, ismét Alves volt az egyik főszereplő: a brazil szabadrúgását Keita fejelte a 68. percben a hálóba.

Nagyobb arányban is nyerhetett volna az UEFA-kupa címvédője, ha a második félidőben is kihasználja a ziccereit. A Valencia szombat este ezzel szemben ismét kénytelen volt egy ponttal megelégedni. Hazai pályán az újonc Huelva ellen a szünetben még vezetett Ronald Koeman csapata ellen, de a fordulás után Martins irtózatosan nagy gólt lőtt Hildebrandnak.

Primera División, 25. forduló:
Sevilla-Real Zaragoza 5-0
Gól: Luis Fabiano (20.,25.), Ayala (43.), Diogo (51.), Keita (68.)
Piros lap: Diogo (54.)

Valencia-Recreativo Huelva 1-1
Gól: Mata (38.), illetve Martins (52.)

Vasárnapi meccsek:
Athletic Bilbao-Villarreal 17 ó
Deportivo La Coruna-Espanyol 17
Real Mallorca-Real Betis 17
Osasuna-Atlético Madrid 17
Racing Santander-Almería 17
Real Murcia-Valladolid 17
FC Barcelona-Levante 19
Real Madrid-Getafe 21

Ajánlott videó

Olvasói sztorik