Élet-Stílus

A McLaren keverte a szexbotrányt?

A Motorsport Világtanács egyik tagja szerint a McLaren érdekében állhatott az FIA-elnök botrányba keverése. A csapatfőnök cáfol, Max Mosley nyomoztat.

A cseh szövetség vezetője, Radovan Novak a hét elején arra utalt, hogy a McLarennek érdekében állhatott szexbotrányba keverni az FIA elnökét, Max Mosleyt. A Novak – aki a Motorsport Világtanács tagja – szerint a tavalyi kémügy, és a példátlanul súlyos büntetés elég okot szolgáltatott Mosley „kicsinálására”.

A McLaren csapatfőnöke, Ron Dennis természetesen azonnal visszautasította a vádat. „Kategorikusan cáfolom, hogy bármi közöm lenne a News of the World – a FIA-vezért szado-mazo orgiájával lebuktató lap – Mosley utáni nyomozásához” – mondta a csapatfőnök, hozzátéve azt is, hogy a McLaren egyetlen más tagja sem érintett, és nem is bíztak meg senkit ilyesmivel.

Max Mosley és Ron Dennis (vezess.hu)

Max Mosley és Ron Dennis (vezess.hu)

Novak Dennis kijelentése után is fenntartotta állítását. „Nem szeretném azt fejtegetni, hogy milyen jellegű csapda volt ez, ámbátor úgy hiszem, meg volt rendezve. Ha az FIA, Max Mosley kezdeményezésére valakit komolyan megbüntet, akkor az embernek ilyen gyanúja is támadhat. Mindenképpen számításba kell vennie ezt a lehetőséget. De lehet, hogy Mosley már tudja is, hogy ki volt a tettes” – mondta a cseh sportvezető, aki egyébként az elnök szövetségesének számít a szervezetben.

Radovan Novak azt is elmondta: ötven-ötven százalék annak az esélye, hogy az FIA elnökét menesztik majd a június 3-án esedékes bizalmi szavazáson.

„Az FIA-nak két tanácsa van, a Motorsport Világtanács, valamint az Autóipari Tanács. Én az előbbinek vagyok a tagja. Összesen 24-en vagyunk – Mosley és Bernie Ecclestone nélkül -, és a múlt héten tartottunk egy szavazást, hogy hogyan tovább. Kilencen álltak Mosley mellett, kilencen ellene, és hatan tartózkodtak.”

Az FIA elnöke közben a héten bejelentette, hogy saját nyomozást indított annak kiderítésére, hogy kik, és kinek a megbízásából gyűjtöttek anyagot a magánéletéről. Mosley a Quest ügynökséget kérte fel, ugyanazt a nyomozóirodát, amely tavaly a kémügy kapcsán a Ferrarinak dolgozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik