Élet-Stílus

A kimaradó Montolivo a társakkal tart

Miután Roberto Donadoni szövetségi kapitány kijelölte 23 fős, Eb-re utazó keretét, az is kiderült, hogy a kihagyott Montolivo is a társakkal tart júniusban.

Nem véletlenül. A fiatal középpályás képességei nyilvánvalóak, Donadoni döntése természetesen nem ennek késői felismerésén múlt.

Két keretbe jelölt római középpályása, Perrotta és Aquilani játéka körül is sok a kétség. Perrotta az Inter elleni kupadöntőn szenvedett könnyebb sérülést, míg Aquilani tavasszal hosszú időszakaot hagyott ki, és bár egészséges, rendkívül hullámzó – az állapota és a játéka egyaránt.

Montolivo: Eb helyett olimpia?

Montolivo: Eb helyett olimpia?

„Montolivo remekelt a felkészülés során, még engem is meglepett idei teljesítményével és profi hozzáállásával” – dicsérte játékosát, a döntést bevallása szerint nehéz szívvel meghozó Donadoni. „Fényes jövő vár rá a válogatottnál, több mint valószínű, hogy ő lesz majd Andrea Pirlo utódja.”

Montolivo lesz tehát a tartalék-középpályás, a bajnoki negyedik helyezett Fiorentina ásza a helyzethez képest meglepő megértéssel fogadta a számára kedvezőtlen fejleményt:
„Számítottam rá, hogy én leszek a 24. játékos” – így Montolivo. „Donadoni először velem közölte a tényeket, fel voltam készülve rá, s így kevésbé bánt a dolog.”

Bár a játékos első reakciója az volt, hogy elhagyja a csapat covercianói edzőtáborát, Donadoni maradásra bírta, s bár a játékos nem lesz ott a Belgiumelleni pénteki találkozón, később ugrásra készen vár. A Corriere della Sera úgy tudja, Montolivo tagja lesz az olasz olimpiai csapatnak is.

Kint jár a foci-Eb helyszínein? Vagy egy fotója, videója, tudósítása az előkészületekről? Töltse fel az FN Tudósítóba!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik