Élet-Stílus

Hőségveszély lesz szerdán

A napi középhőmérséklet szerdán meghaladja a 25 Celsius-fokot – az ÁNTSZ riasztást még nem ad ki, de figyelmeztet a hőség okozta veszélyekre.

Szerdán 30-35 Celsius fok közé várják a legmagasabb hőmérsékletet, ezért az Országos Meteorológiai Szolgálat Repülésmeteorológiai és Veszélyjelző Osztálya kiadta az idei első hőség előrejelzést – közölte az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala. Május 28-án szerdán hazánk délnyugati országrészében – Vas, Zala, Somogy, Baranya, Tolna megye – a napi középhőmérséklet elérheti a 25 Celsius-fokot. Csütörtöktől a középhőmérsékletek 25 fok alatt alakulnak az országban.

Van egy fotója, videója a kánikula első napjairól? Töltse fel az FN Tudósítóba, hogy az Ön tudósítása is felkerüljön az FN Címlapjára!

Az országos tiszti főorvos akkor rendel el hőségriasztást, ha három, egymást követő nap átlaghőmérséklete meghaladja a 25 fokot. A mostani jelzés mindössze azt jelenti, hogy egy napra belekóstolhatunk a nyári melegbe. Ezzel együtt Falus Ferenc országos tiszti főorvos már most felhívta az egészségügyi intézmények figyelmét a hőséggel kapcsolatos teendőikre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik