Élet-Stílus

Megfeddték a Renault versenyzőjét

A gyenge eredmények miatt kisebb feddésben részesült Nelson Piquet, a Forma-1-es Renault brazil pilótája, aki csütörtökön a nyolcadik helyen zárt a teszten, a leggyorsabb a Ferrari világbajnoka, Kimi Räikkönen volt.

Steve Nielsen, a francia istálló sportigazgatója azt mondta, képesnek tartja a versenyzőt a jobb teljesítményre, s szerinte már éppen itt az ideje, hogy bemutassa, valójában mire képes.

„Ez az első idénye a Forma-1-ben, tehát érthető a gyengébb kezdet. Viszont nagyon remélem, a következő futamokon már pontot is szerez. A spanyol futamon pénteken és szombaton nagyszerűen hajtott, ugyanakkor a versenyen már hibázott. Nagyon gyors, de jobban kellene koncentrálnia, és akkor az eredmények sem maradnak el” – fogalmazott Nielsen.

A 22 esztendős versenyző még nem szerzett pontot, miután Ausztráliában, Bahrainben és Spanyolországban nem ért célba, míg Malajziában a 11., Törökországban a 15. lett. Csapattársa, Fernando Alonso eközben kilenc pontot szorgoskodott össze.

Nelson Piquet-től jobb teljesítményt várnak (eurosport.com)

Nelson Piquet-től jobb teljesítményt várnak (eurosport.com)

A „kis” Piquet – akinek édesapja háromszor nyert vb-t az elitkategóriájában – csütörtökön a többi csapattal, pilótával együtt Le Castellet-ben tesztelt. Alaposan megdolgozott a pénzéért, hiszen 193 kört, azaz két és fél versenytávot futott a Paul Ricard-pályán, s a nyolcadik legjobb időt autózta.

A legjobb a címvédő, a vb-pontversenyben vezető finn Kimi Räikkönen (Ferrari) volt, igaz, alig egytizeddel előzte meg honfitársát, Heikki Kovalainent (MCLaren), míg harmadikként a lengyel Robert Kubica (BNW) zárt. Az autók a pálya kanyargós, lassú nyomvonalán köröztek, a május 25-én esedékes Monacói Nagydíj magas leszorítóerőt kívánó beállításait próbálgatták.

Teszt, Le Castellet, csütörtök:
1. Räikkönen (finn, Ferrari) 1:05.381
2. Kovalainen (finn, McLaren) 1:05.471
3. Kubica (lengyel, BMW) 1:05.905
4. Coulthard (brit, Red Bull) 1:06.001
5. Button (brit, Honda) 1:06.091
6. Bourdais (francia, Toro Rosso) 1:06.125
7. Trulli (olasz, Toyota) 1:06.205
8. Piquet (brazil, Renault) 1:06.355
9. Nakadzsima (japán, Williams) 1:06.080
10. Sutil (német, Force India) 1:07.104
11. Fisichella (olasz, Force India) 1:07.123

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik