Élet-Stílus

F1: női tesztpilóta a Hondánál?

Az amerikai IndyCar sorozatban két hete futamot nyerő Danica Patricket szívesen kipróbálná a Honda F1-es csapata - ha komoly a dolog, a versenyzőnő is benne van.

Danica Patrick két hete történelmet írt, az IndyCar sorozat japán motegi futamán ő lett az első nő, aki komoly formaautós versenyen győzni tudott.

A siker természetesen a Forma-1-ben is visszhangra talált, azonnal felmerült, hogy szükség lenne az F1-ben egy női versenyzőre, sőt Patricket szóba hozták a Renault csapattal is. Ennél komolyabbnak tűnik azonban a mostani hír, miszerint a Honda csapat tesztelési lehetőséget adna a versenyzőnőnek. A Honda – amely az IndyCar kizárólagos motorszállítója is – F1-es csapatánál ugyan még nem dőlt el semmi, de örömmel néznek a dolog elé.

Első nőként a dobogó tetején (vezess.hu)

Első nőként a dobogó tetején (vezess.hu)

“Még nem indítottunk el semmit, de ha Danica szeretne tesztpilótáskodni, a legnagyobb örömmel tárgyalnánk róla” – mondta Nick Fry, a csapat első számú vezetője. A 26 éves versenyzőnő azt állítja, hogy megfontolná a lehetőséget, de csak akkor, ha nem kirakateseményről lenne szó.

“Minden versenyző szeretne Forma-1-es autót vezetni valamikor, szóval igen, én is. Egy rendes tesztnek semmi akadálya. 2005-ben már ajánlották, hogy tegyek néhány bemutatókört Indyben, de azt mondtam, hogy semmiképp. Ha csak mutogatni akarnak, az megalázó. De ha igazi tesztről lenne szó, abban mindenképpen részt vennék” – magyarázta a villámgyors hölgy.

Forma-1-es autót utoljára 2005 végén vezetett női versenyző, akkor a sporttól búcsúzó Minardi autóját tesztelte a brit Katherine Legge, előtte 2002-ben az amerikai Sarah Fisher tett néhány kört egy McLarennel az indianapolisi pályán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik