Élet-Stílus

Egykapuzott a Chelsea, botlott a bajnok

A bajnoki ezüstérmes Chelsea imponáló teljesítménnyel kezdte az új bajnokságot. A londoniak kispadján könnyed győzelemmel mutatkozott be a nyáron érkező brazil Luiz Felipe Scolari. A bajnok Manchester United felejthető produkcióval kezdte a címvédést.

A Chelsea a Portsmouth csapatát látta vendégül, s nem udvariaskodott sokat: a 12. percben Ballack egy jobbkülsővel csavart pazar passzal lepte meg Joe Cole-t s az angol válogatott szélső James fölött a hálóba emelt.

Még az első félóra előtt megduplázták előnyüket a hazaiak. Ezúttal az új szerzemény, Deco emelt középre, Anelka pedig középről a kapuba fejelt.

Anelka senkitől sem zavartatva fejelt James kapujába (Getty)

Anelka senkitől sem zavartatva fejelt James kapujába (Getty)

A kékek könnyedén gurigáztak, a megszeppent vendégek kevés ellenállást tanúsítottak: a szünet előtt megszületett a harmadik londoni gól is. Distin kezezése után Lampard végezte el tökéletesen a büntetőt.

A félidő vége előtt a megsérült Ballack helyett Malouda folytatta, s így a Chelsea immár inkább a széleken vezette támadásait. Ám távolról sem akkora intenzitással, mint a térfélcsere előtt – a Chelsea játékosait megnyugtatta a háromgólos előny.

A hajrára azonban még egyszer megrázta magát a fővárosi gárda, Wright-Phillips gurított Deco elé, s a remek játékkal előrukkoló portugál-brazil karmester távolról a megsemmisült David James kapujába bombázott.

David James búsúl, a háttérben boldog londoniak (Getty)

David James búsúl, a háttérben boldog londoniak (Getty)

A Chelsea feladta a leckét a riválisoknak, a nagy különbségű győzelem elérésében ezúttal a mélyen tudása alatt futballozó vendégcsapat is partner volt.

A címvédő Manchester United hazai környezetben mindössze 1-1-es döntetlent ért el a Newcastle United ellen. A bajnokcsapatban a lábadozó Ronaldo nem kapott helyett, míg a vírusos megfázással küszködő Rooney játszott ugyan – de nem sok öröm volt benne.

Az angol válogatott támadó mellett ezúttal Carlos Tévez sem játszott: az argentin családi problémái miatt szülőhazájában maradt – a dél-amerikait Fraizer Campbell próbálta pótolni, feledhető sikerrel.

Coloccini és Rooney harca a labdáért (Getty)

Coloccini és Rooney harca a labdáért (Getty)

Ennek megfelelően a manchesteriek támadójátékában kevés volt az átütőerő, a Newcastle megérdemelten vitt haza egy pontot még úgy is, hogy a hazaiak joggal reklamáltak büntetőt James Milner tizenhatoson belüli kezezése miatt.

A vezetést a „szarkák” szerezték meg, Milner jobboldali szöglete után martins fejelt a kapuba. A vendéglátók két perccel később egyenlítettek – Giggs baloldali kanyarintása után Fletcher helyezett Given kapujába – majd Vidics fejese okozott veszélyt.

A 30. perctől aztán ismét kiegyenlítődött a játék, felváltva forogatk veszélyben a kapuk. Az elmúlt idényben az Old Traffordon 6-0-s vereségbe beleszaladó Newcastle soraiban az új szerzemények, Jonas Gutierrez és Coloccini, tartást adtak csapatuknak, s a második félidő is a vendégek szájíze szerint alakult.

Premier League, 1. forduló

Chelsea-Portsmouth 4-0 (3-0)
Stamford Bridge, 41 468 néző. Vezette: Dean
Gól: J. Cole (12.), Anelka (26.), Lampard (45., 11-esből), Deco (89.)
Chelsea: Cech – Bosingwa (Paulo Ferreira, 83.), Carvalho, Terry, A. Cole – Ballack (Malouda, 38.) – Lampard, Obi, Deco, Joe Cole (Wright-Phillips, 78.) – Anelka.
Portsmouth: James – Kaboul, Campbell, Distin, Hreidarsson – Johnson, Diarra (Mvuemba, 68.), Diop – Kranjcar (Thomas, 73.) – Defoe, Crouch.

Manchester United-Newcastle United 1-1 (1-1)
Old Trafford, 75 512 néző. Vezette: Riley
Gól: Fletcher (24.) illetve Martins (22.)
Man Utd: Van der Sar – Brown, Vidics, Ferdinand, Evra – Fletcher, Carrick (O’Shea, 25.), Scholes, Giggs (Possebon, 63.), Campbell (Rafael Da Silva, 80.) – Rooney.
Newcastle: Given – Beye, Taylor, Coloccini, N’Zogbia – Milner, Butt, Guthrie, Gutierrez, Duff – Martins.

Aston Villa-Manchester City 4-2 (0-0)
Gól: Carew (47.), Agbonlahor (68., 74., 76.) illetve Elano (64., 11-esből), Corluka (90.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik