Élet-Stílus

Bácsi a siker kapujában bukott el

Bácsi Péter közel járt a sikerhez, az éremhez, de elvesztette a bronzmeccset, így ötödik helyen végzett a kötöttfogású birkózók 74 kilósok kategóriájában.

Bácsi Péter az örmény Arszen Julfalakjan és az olimpiai, világ- és Európa-bajnok orosz Varteresz Szamurgasevet legyőzte, ám az elődöntőben a grúz Manucsar Kvirkelijával szemben alulmaradt – a rivális a harmadik menetben tussal nyert -, így az idén Eb-győztes magyar a bronzért vívhatott meg. Ellenfele Cristophe Guenot, az 66 kilóban győztes Steeve bátyja volt.

A francia nagy elánnal kezdett, de nem tudott akciót végrehajtani Bácsin. A Fradi birkózója ment le először parterbe, de egy pontért felállt belőle. Fordított helyzetben a magyar megpróbálta megpörgetni Geunot-t, de ez nem sikerült neki, sőt a kontráért a francia kapott két pontot és az eredményes védekezésért még egyet, így övé lett az első menet (3-1).

Az utolsó pillanatokban ment el a bronz (MTI)

Az utolsó pillanatokban ment el a bronz (MTI)

A folytatásban újra eredménytelenül gyűrték egymást a felek. Egy perc múlva aztán a francia ment le – és ezúttal nem menekült. Bácsi megpörgette, amiért két pontot kapott, majd térdelőből is támadt, így még egy pontot szerzett, s hibátlan védekezésért egy újabbat. 4-0-val hozta a második szakaszt.

A döntő menetben akció híján újra előkerültek a golyók. Bácsi ment le először, és ügyesen kitolta ellenfelét a szőnyegről, s az ezért kapott egy pontjával közel került a győzelemhez. Kezében volt a mérkőzés, egyben a bronzérem. Bácsi ugyanakkor kissé fejetlenül nekiugrott ellenfelének, és ez lett a veszte: Geunot ugyanis visszatámadt, s 3 pontot szerzett az akcióval.

Bár Bácsi hozott még egy pontot, már nem tudott fordítani, így a francia 4-2-re nyerte a menetet, s így ő nyerte a meccset. Geunot-éknak jó napjuk volt: a testvérek egy aranyat és egy bronzot szereztek, Bácsinak pedig ötödikként végzett.

nyilatkozat

Struhács György szövetségi kapitány:
“Péter elrontotta a véghajrát, egy megnyert meccset veszített el. Ekkora butaságot ilyen szinten nem lehet elkövetni, a döntő menetben vezetett és ahelyett, hogy megvárta volna a meccs végét, elkezdett menni előre, amire semmi szükség nem volt. Az elődöntőben és a bronzmérkőzésen is úgy kapott ki, hogy nyerő pozícióban volt, így bátran kijelenthető, hogy egy biztos érmet engedett ki a kezéből. Nem csodálom, hogy el van keseredve.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik