Élet-Stílus

Nehéz lesz Alonsót megtartani

A Renault-főnök szerint Fernando Alonsót csakis egy győzelmekre képes autóval tarthatják meg a csapatnál 2009 után is. Briatore nagyon bizakodó az idei formajavulás után.

A Renault csapatfőnöke egy friss interjúban elmondta, hogy annak ellenére, hogy a csapathoz 2008-ban visszatért Fernando Alonso nemrég újabb két évre aláírt velük, csakis akkor marad, ha a győzelmekért harcolhat jövőre.

“Csakis győztes autót adhatunk neki. A célunk, hogy 2009-ben újra bajnokok legyünk Fernandóval, és úgy gondolom, hogy jó esélyünk is van erre, de rossz autóval egyetlen pilótát sem lehet megtartani” – mondta az olasz a német Auto Motor und Sportnak.

Briatore azt is elárulta, hogy ugyanez a helyzet idén is feszültséget okozott, Alonso jövője nem volt egyértelmű, és végül a szingapúri és a Japánban aratott győzelmek biztosították be a folytatást.

A kétszeres világbajnokkal megtáltosodott az addig szenvedő csapat (MTI/EPA)

A kétszeres világbajnokkal megtáltosodott az addig szenvedő csapat (MTI/EPA)

“A szerződéshosszabbítást mindenképpen az év végére akartuk hagyni. A találgatások már Melbourne-ben megindultak arról, hogy Fernando a Ferrarihoz, a BMW-hez vagy a Hondához megy, de mi inkább hallgattunk a témáról.”

A csapatfőnök szerint egyébként messze nem volt olyan rossz a Renault, mint amilyennek látszott, és végig eredményesen haladtak a fejlesztésekkel.

“Nem hiszem, hogy tényleg annyira pocsékak lettünk volna. Az idény elején még 2007 hatását nyögtük, amikor tényleg nagyon rossz volt az autó, de a 2008-as első verzió is jobb volt már, mint az utolsó 2007-es. Nagyon későn kezdtünk a 2008-as fejlesztésekhez, mert először azt akartuk megérteni, hogy mit rontottunk el az előző autónál. Öt hónapig tartott megtalálni a választ: a szélcsatorna eredményei nem váltak be. A Bridgestone-ra váltás szintén belejátszott. De miután felújítottuk a szélcsatornát, minden egyes fejlesztés után gyorsabb lett az autó.”

“Ha valaki annyira le van maradva az éltől, mint mi voltunk 2007-ben, akkor már kis lépéssel is javulni lehet, de Alonso tapasztalata nagyon meggyorsította a fejlődést. Pontosan megmondta, hogy hol is tartunk.”

—-A Ferrariról álmodik Vettel—-

Minden idők legfiatalabb F1-es futamgyőztese, Sebastian Vettel elárulta, hogy az álmai közé tartozik, hogy egyszer a Ferrarinál versenyezzen.

Sebastian Vettel a 2008-as idény egyik igazi csillaga volt, az alig 21 éves német szeptemberben beírta magát a sport nagykönyvébe, amikor a Toro Rossóval az Olasz Nagydíjon megszerezte pályafutása és csapata első futamgyőzelmét. Vettel 2009-ben a Red Bullnál folytatja, de a távolabbi jövőben világbajnoki címet szeretne nyerni.

A spanyol El Paísnak adott interjújában a kérdésre, hogy mit szeretne jobban, a Ferrarinál versenyezni, vagy megnyerni a bajnoki címet, így válaszolt:

“Inkább világbajnok lennék. De ha tárgyilagosan nézzük, ez csak akkor sikerülhet, ha az ember az egyik legjobb autóban ül, a Ferrari pedig már bizonyította, hogy képes ilyet építeni. Természetesen álomszerű lenne náluk versenyezni.”

Vettelhez kapcsolódó hír, hogy a pilóta hamarosan változtathat eddigi álláspontján, és ügyeinek intézését egy menedzserre bízhatja. Bár eddig mindent ő tartott a kezében, úgy hírlik, hogy volt csapatfőnöke, a Force Indiával is hírbe hozott Gerhard Berger elvállalhatja a német versenyző útjának egyengetését.

“Ha felbukkan a megfelelő ember, nem fogok nemet mondani” – nyilatkozta a témáról Vettel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik