Élet-Stílus

F1: kiválasztották az egyenmotor szállítóját

Az FIA elnöke, Max Mosley levélben értesítette a Forma-1-es csapatokat, hogy a szervezet kiválasztotta a 2010-től használható egységes motor szállítóját.

Max Mosley nyílt levélben tájékoztatta az F1-es csapatokat, hogy a felügyelőszervezet kiválasztotta a sportágban 2010-től használható egyenmotorok szállítóját. A pályázat nyertese nem jelent nagy meglepetést, az erőforrást az évtizedes Forma-1-es múlttal rendelkező Cosworth szállítja majd, míg az egységes sebességváltókat a brit Ricardo Transmission készíti el.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szerint négy csapattal számolva az egyenmotorok költsége egy 2 millió eurós belépési összegbe, s aztán hároméves időtartam alatt szezononként nagyjából 5,5 millió euróba kerülne majd egy-egy csapatnak.

Visszatér a Cosworth (vezess.hu)

Visszatér a Cosworth (vezess.hu)

Max Mosley bízik abban, hogy ezek az alacsony költségek lehetővé teszik majd a független csapatok túlélését.

Mosley azt is kiemelte, hogy 2010-től a csapatoknak három választási lehetőségük lesz. Vagy használják a Cosworth-motort, vagy a számukra kiadott műszaki dokumentáció alapján saját maguk építenek egy ugyanolyat, vagy a ma is használt erőforrást hangolják át a két év múlva érvényes szabályokhoz.

Akármelyik változatot is választja azonban egy-egy csapat, a sebességváltót a Ricardótól kell beszerezniük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik