Élet-Stílus

Előzött a Bayern, de még nem ünnepelhet

A Bayern München - egy utolsó percben bekapott gól miatt - 2-2-es döntetlent játszott Stuttgartban, és noha így is az élre állt, a vasárnap pályára lépő Hoffenheim már egy szerzett ponttal is őszi bajnok lesz a Bundesligában.

A Bayern a vállát fájlaló Ribéry nélkül látogatott Stuttgartba, és noha az első félidő végén hátrányba került, a hármas sípszó után a címvédő bosszankodhatott amiatt, hogy 2-2 lett a vége.

A VfB az első játékrész lefújása előtt, a 47. percben Khedira révén szerezte meg a vezetést (a középpályás egy jobboldali szöglet után fejelt a jobb alsó sarokba), ám nem sokáig állt jobban, a második félidő elején ugyanis egyenlített a Bayern.

Schweinsteiger lövését még védte Lehmann, ugyanakkor Borowski közeli ismétlésével szemben már tehetetlen volt. Borowski a vezetőgólban is főszerepet játszott, remekül ívelte be a labdát Toninak, és noha a világbajnok csatár elég „sután” találta el azt, így is 2-1-re módosult az állás a 66. percben.

Luca Toni kilencedik bajnoki gólját szerezte (MTI/EPA)

Luca Toni kilencedik bajnoki gólját szerezte (MTI/EPA)

A Stuttgart játékát nézve lehetetlennek tetszett, hogy pontosztozkodás lesz a vége, mégis így történt. Oddo kiállítása miatt a hazaiak emberelőnyben próbálkozhattak a hajrában, és a 90. percben ki is egyenlítettek. A gólt megelőző szöglethez Lehmann is előrement, és a túlságosan is vehemens stuttgarti hálóőr Van Bommelt és kollégáját, Rensinget is ellökte, majd Khedira 14 méterről kapásból a léc alá bombázta a labdát.

Babbel edzővel továbbra is veretlen a Stuttgart, míg a Bayern az egy ponttal is az élre állt, ám a Schalkét vasárnap fogadó Hoffenheim már egy döntetlennel is őszi első lesz.

A magyar érdekeltségű csapatok közül a Hertha BSC (Dárdai Pál) győzött, a Hannover (Huszti Szabolcs) pedig döntetlent ért el. Előbbi futballista végig a pályán volt, míg utóbbit a 70. percben lecserélte az edzője.

Karlsruhét négy góllal legyőző fővárosiak feljöttek a harmadik helyre – a Hertha jobb gólkülönbségével előzi meg az Eintracht Frankfurtot két vállra fektető Hamburgot. A Bayer Leverkusen ugyanakkor az ötödik helyig zuhant vissza, miután hazai pályán nem nem bírt, csak döntetlent játszott az Energie Cottbusszal.

Az igencsak rapszódikusan szereplő Werder jó szájízzel fejezi be az őszi idényt. A hét közben legyőzte az Intert a BL-ben – ezzel az UEFA-kupa-szereplést érő harmadik helyen végzett a csoportjában -, míg szombaton hátrányból felállva verte a vendég Wolfsburgot, és ennek köszönhetően fellépett a hetedik helyre a Bundesligában. A tabella alján az Energie Cottbus, a Bochum, valamint a Borussia Mönchengladbach tölti a telet.

Bundesliga, 17. forduló:
VfB Stuttgart-Bayern München 2-2 (1-0)
Gól: Khedira (45+1., 90.), illetve Borowski (48.), Toni (66.)
Kiállítva: Oddo (85., Bayern München)

Werder Bremen-VfL Wolfsburg 2-1 (1-1)
Gól: Mertesacker (27.), Josué (63., öngól), ill. Gentner (3.)

Hamburger SV-Eintracht Frankfurt 1-0 (0-0)
Gól: Petric (59.)

VfL Bochum-1. FC Köln 1-2 (0-1)
Gól: Dabrowski (58.), illetve McKenna (44.), Ishiaku (87.)
Kiállítva: Geromel (83., Köln), Novakovic (90., Köln)

Bayer Leverkusen-Energie Cottbus 1-1 (0-0)
Gól: Rolfes (77.), illetve Shao (92.)

Hannover 96-Arminia Bielefeld 1-1 (1-0)
Gól: Stajner (32.), ill. Wichniarek (59.)

Hertha BSC-Karlsruhe 4-0 (1-0)
Gól: Nicu (8.), Domowtschijski (74.), Lustenberger (86.), Raffael (88.)

Pénteken játszották:
Borussia Dortmund-Borussia Mönchengladbach 2-1

Vasárnap:
Hoffenheim 1899-Schalke 04 17 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik