Élet-Stílus

Három gospelkórus is nálunk koncertezik

Három világhírű gospelkórus is ellátogat Budapestre a közeljövőben.

Angels in Harlem Gospel Choir szerdán, a The London Community Gospel Choir szombaton, a Queen Esther Marrow-val kiegészült The Harlem Gospel Singers pedig december 14-én ad koncertet a fővárosban.

Az 1986-ban alapított Angels in Harlem Gospel Choir többek között olyan előadókkal lépett már fel közösen, mint Diana Ross, Cindy Lauper, Whoopi Goldberg, Jessica Simpson a U2 és a Gorillaz. A harlemi “fekete templomok” énekeseiből és zenészeiből álló kórus 1990-ben Nelson Mandela, 1995-ben II. János Pál pápa tiszteletére adott koncertet New Yorkban. A pápának annyira tetszett az Angels in Harlem zenéje, hogy 2003-ban meghívta őket a Vatikánba. A “harlemi angyalokat” a szerdai Zeneakadémiai koncertet követően csütörtökön Debrecenben, pénteken pedig Pécsett hallhatja még a magyar közönség.

Az izgalmas koreográfiájáról és pezsdítő dallamairól híres The London Community Gospel Choir szombaton lép fel a Millenáris Teátrumban. Az angol gospel kórust, amely olyan sztárokkal állt már egy színpadon, mint Paul McCartney, Sting, George Michael, Diana Ross, Celine Dion, Elton John, Mariah Carey és Tina Turner, 1982-ben alapította Bazil Made tiszteletes. A The London Community Gospel Choir tagjai felléptek többek között Nelson Mandela londoni látogatásán, és több nemzetközi zenei fesztiválon is képviselték már Angliát. Több mint tíz saját albumuk mellett számos lemezen működtek közre, dolgoztak Will Younggal, a Blurrel, az Erasure-rel, Nick Cave-vel, a Gorillazzal, a Westlife-fal és Madonnával.

A The Harlem Gospel Singers az elmúlt években már rendszeres vendéggé vált Budapesten. Idén december 14-én lépnek fel a Papp László Budapest Sportarénában. Tizenhetedik európai turnéjukon a gospel királynőjével, Queen Esther Marrow-val közösen legfrissebb, Brand New Day című show-jukat mutatják be. Az orgonán, zongorán, dobon és szaxofonon játszó zenészek és az énekesek a hagyományos zsoltárdalokat vegyítik a jazz és a blues modernebb irányzataival. A ’90-es évek elején alapított kórus koncertezett már többek között Madridban, Párizsban, Londonban, Bécsben és Berlinben. A december közepén induló európai turnéjukon Budapest, Prága és Zürich mellett számos német városban is bemutatja legújabb műsorát a The Harlem Gospel Singers együttes.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik