Élet-Stílus

Alonso nem hisz Briatorénak

A Renault kétszeres világbajnok spanyol pilótája is csatlakozott azokhoz, aki hevesen tiltakoznak a Nemzetközi Automobil Szövetség terve ellen, miszerint 2010-től egységesítenék a motorokat. A spanyol nem hisz a csapatfőnök, Flavio Briatore ígéreteiben.

Fernando Alonso elhagyhatja a Forma-1-et, ha az FIA-nak két év múlva sikerül keresztülvinnie a csapatok által is teljes mértékben elutasított egységes motorok bevezetésének tervét. “Ha elfogadják az egyenmotorokat, az lesz az utolsó csepp a pohárban. El kell majd gondolkodnom a visszavonuláson” – mondta a spanyol egy szponzori rendezvényen.

Alonsónak már az utóbbi évek szabályváltoztatásai sem tetszenek, sokkal izgalmasabbnak érezte a sportot, amíg a majdnem 1000 lóerős V10-es motorok dolgoztak az autókban, és nem butították le a technikát: “A jövő autóitól olyanokig jutottunk, amelyekben nincsenek elektronikai segédeszközök, rossz a tapadásuk, és még a külsejük is a múltat idézi” – magyarázta a kétszeres bajnok.

A bajnoki címre törnek (MTI/EPA)

A bajnoki címre törnek (MTI/EPA)

Alonso a csapatfőnök, Flavio Briatore szavaira is kimondottan szkeptikusan reagált, szerinte nem jelent semmit, hogy az olasz szakember 2009-re a bajnoki címet is elérhetőnek tartja.

“Két éve is ugyanezt mondta egy olyan autóról, amelyik semmire sem volt jó, és tavaly is ugyanez történt. Szóval nem is tudom, hogy ennek most örüljek-e. Flavio olyan ember, aki bátorítja, biztatja a csapatot, de néha semmi jelentősége annak, amit mond vagy éppen nem mond” – magyarázta.

A spanyol azért azt is hozzátette, hogy 2009-ben ő is a harmadik bajnoki címet tűzte ki célul: “Nem indulhat neki az idénynek úgy az ember, hogy ne a győzelemre gondolna. A cél világos.”

—-A McLaren hátráltatta Kovalainent—-

Heikki Kovalainen egy új interjúban megint arról beszél, hogy a csapat a stratégiai döntések meghozásakor mindig őt hozta hátrányba Lewis Hamiltonnal szemben. A finn pilóta jövőre változást szeretne.

Heikki Kovalainen idén alaposan leszerepelt a bajnoki címet megnyerő csapattársa, Lewis Hamilton mellett, a finn alig több mint feleannyi pontot gyűjtött, mint Hamilton. Kovalainent a balszerencse mellett a csapat döntései is hátrányos helyzetbe hozták, legalábbis ő ezt állítja.

A svájci Motorsport Aktuellnek adott interjújában a finn kiemeli, hogy az időmérőkön mindig nehéz autóval kellett mennie, és így alig volt esélye a jó helyezésekre.

Háttérbe szorult Hamilton mögött (MTI/EPA)

Háttérbe szorult Hamilton mögött (MTI/EPA)

“Egyetlen alkalommal voltam könnyebb Lewisnál, Silverstone-ban, ahol meg is szereztem a pole-t. Az összes többi kvalifikáción nehezebbre tankoltak. Gyakran az én autóm volt a legnehezebb az első hat-hét közül. Természetesen ez kihatott a versenyre is” – magyarázta Kovalainen.

A finn a gyenge eredményei ellenére sem tartott azonban attól, hogy a McLaren 2009-re elküldi: “A csapat pontosan tudta, hogy mi a helyzet. Ha előrébb lehettem volna [a rajtrácson], többször is győzhettem volna. Mindenesetre ezt a dolgot át kell tekintenünk a következő szezon előtt.”

Kovalainen idén egy futamot nyert meg, és két másik alkalommal állhatott még dobogóra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik