Élet-Stílus

Ralf lemondott az F1-ről

Vége a Schumacher-érának a száguldó cirkuszban. Egy évvel Michael visszavonulása után Ralf nem talált magának csapatot a 2008-as szezonra, és már abban sem bízik, hogy egy év kihagyás után visszatérhet.

„Elméletben van rá esély, de várni kell egy évet, hogy adódik-e majd lehetőség. Azzal azonban tisztában vagyok, hogy a Forma-1 nem vár senkire” – nyilatkozta Ralf Schumacher a Motorsport-Total nevű lapnak. A versenyzésről persze nem akar lemondani a 32 éves pilóta, aki még bízik abban, hogy talán valamelyik F1-istállónál meggondolják magukat.

Senkinek nem kellett

A Toyotánál nem hosszabbította meg a szerződését a hétszeres világbajnok öccse, és a Force Indiánál sem kapott helyet, miután a decemberi teszteken, akárcsak a 2007-es szezonban, leszerepelt.

Összességében elégedetten emlékezik vissza a Forma-1-ben töltött tizenegy évre a német pilóta, aki az interjúban elmondta, hogy a versenyzésről még nem mondott le. Nem tudni, hogy melyik sorozatban folytatja Ralf, hivatalosan még sehonnan nem keresték, és neki sincsenek konkrét elképzelései a jövőjéről.

Jöhet a DTM?

Lapinformáció szerint leginkább a német túrakocsi-bajnokság (DTM) jöhet szóba, nyílt titok, hogy az Audi szívesen látná a hatszoros F1-futamgyőztest. A sorozat legnagyobb sztárja, a Forma-1 után levezető Mika Häkkinen 2007 után végleg visszavonult, és a DTM-nek nagy szüksége lenne egy újabb húzónévre.

Anyagilag a két sorozatot nem lehet összehasonlítani. Tavaly Ralf 14 millió eurót keresett a Toyotánál, ami több mint a 20 DTM-pilóta összkeresete.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik