Élet-Stílus

Dzsudzsák a holland rangadón is villant

Dzsudzsák Balázs a holland csúcsrangadón is betalált, a PSV Eindhoven a magyar légiós góljával szerzett vezetést az Ajax otthonában, ahonnan végül 2-0-s győzelemmel távozott. Ennek következtében nyolc ponttal vezeti a tabellát.

Dzsudzsák Balázs szerződtetése abszolút bevállt – állítják a holland lapok. Az elfogultsággal aligha vádolható goal.com internetes oldal pedig azt írja: a 21 éves magyar középpályás „öt meccsen szerzett három góljával villámgyorsan nagy hírnévre tett szert a Németalföldön”. Ebből következően a szerda esti Ajax-PSV rangadón sokszor képernyőre került a magyar játékos, még akkor is, ha nem volt nála a labda.

A mozgását gyakorta külön kamera követte, továbbá a holland televíziósok a találkozó szünetében többször is megismételték egy-egy megmozdulását (kiváltképp a gólját), és hosszú másodpecekig még a piros cipője is feltűnt. A megkülönböztett figyelem persze cseppet sem véletlen, nem is érdemtelen.

Dzsudzsák négy edzés, valamint egy felkészülési mérkőzés után került be a címvédő kezdőcsapatába. A Feyenoord ellen (1-0) mutatkozott be a holland bajnokságban, majd a következő fordulóban, a VVV-Venlóval (1-1) szembeni idegenbeli találkozón már az ő találatával szerzett pontot az eindhoveni gárda. A Sparta Rotterdam ellen (3-1) gólpasszal, az Excelsior ellen (2-1) pedig újabb góllal járult hozzá a PSV sikereihez. Így érkeztünk el a szerda esti csúcsrangadóig, az Ajax elleni összecsapásig.

Dzsudzsák Balázs nyomában (Pics United)

Dzsudzsák Balázs nyomában (Pics United)

A magyar futballista természetesen kezdőként lépett pályára Amtszerdamban, s ahogy eddig mindig, ezúttal is végigjátszotta a mérkőzést. Csakhogy most nem a vonal mellett, hanem kicsit beljebb játszott, továbbá a választott taktika következtében messzebb volt az ellenfél kapujától, mint az eddigi hollandiai fellépésein. Ennek dacára Dzsudzsák szerzett vezetést a PSV-nek: a 41. percben Jefferson Farfántól kapott labdát, melyet 18 méterről, ballal a bal alsó sarokba lőtt. Maarten Stekelenburg, a hazai csapat kapusa kicsit talán későn vetődött, ekképp pedig esélye sem volt a hárításra.

A PSV rendkívül szervezetten és taktikusan futballozott, és noha az Ajaxnak is akadtak helyzetei, megérdemelten nyerte meg a találkozót. A végeredményt Otman Bakkal állította be a 73. percben: Danny Koevermans átadása után 12 méterről tüzelt a hazai kapu bal felső sarkába.

A PSV megszökött üldözőitől: nyolc ponttal utasítja maga mögé az Ajax, Feyenoord duót.

Eredmények

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik