Élet-Stílus

A sportbizniszben terjeszkedne hazánk

Több, világszintű érdeklődésre számot tartó, nemzetközi sporteseménynek adhat otthont a jövőben Magyarország – írta a Világgazdaság.

Az már szinte biztos, hogy a Dakar két év múlva Budapestről indulhat el, s a magyarországi rajtot tulajdonképpen csak az húzhatja keresztül, ha a szervezők úgy döntenek, hogy a versenyt nem Európában és Afrikában, hanem más kontinenseken rendezik meg.

Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM) képviselői nem csak a Dakarról tárgyaltak a világ egyik legnagyobb sportszervező cégének számító ASO vezetőivel. Felmerült egy évente megrendezendő balatoni körverseny is, ezt a francia vállalat szervezné. Az előzetes elképzelések szerint a rendezvény számos sporteseményt, feltehetőleg úszó-, futó-, golf- és kerékpárversenyt is magában foglalna, ezeken a világ élvonalát képviselő sportolók vennének részt.

Nem csak az ÖTM, a Fővárosi Önkormányzat is felvette a kapcsolatot az ASO-val. A városvezetés 2007 júniusában jelentette be, hogy szívesen otthont adna a 2010-es vagy 2011-es Tour de France kerékpáros-körverseny rajtjának, illetve első szakaszának. Itt azonban azóta nem történt komolyabb előrelépés – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik