Élet-Stílus

Felébresztették a kómából a bukott síelőt

Felébresztették a mesterséges kómából Scott Macartneyt, aki az alpesi síelők Világkupa-sorozatának kitzbüheli állomásán bukott hatalmasat. Az orvosai szerint az állapota stabil.

Az amerikai versenyző röviddel a cél előtt, mintegy 140 kilométer/órás sebességnél esett el, mivel ugratást követően rosszul érkezett vissza a lejtőre. Macartney mintegy 100 métert csúszott – így került a célba -, a sisakja eltörött, és öntudatlan állapotban, mozdulatlanul terült el, a teste remegett.

A 30 éves síelőt súlyos fejsérülései miatt mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol már vasárnap reggel magához térítették. Az orvosok szerint állapota stabil, és várhatóan teljesen felépül.

„Az este beszállított sportolót a neurológiai osztály felügyeleti kórteremében helyeztük el. Jelen állás szerint nincs szükség a sebészeti beavatkozásra” – így az innsbrucki klinika egyik orvosa.

A bukás miatt némi halasztással fejezték be a kitzbüheli Világkupa-verseny férfi lesiklás számát, amelyet a svájci Didier Cuche nyert meg. Cuche a győzelmével átvette a vezetést az összetettben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik