Élet-Stílus

Új Peugeot a traffikosoknak

Február közepétől lehet kapni a francia gyár kisáruszállítóját, a Bippert.

A városi kisáruszállító 2,5 köbméteres rakteret mondhat a magáénak, melybe összesen 610 kilónyi terhet lehet pakolni. A kerékjárati dobok közé ugyan befér akár egy EUR-raklap is, de alapvetően kisebb holmik szállítására tervezték az autót. A karosszéria ugyanis sok helyen kerekedik, a rakteret az utastértől elválasztó fal pedig mélyen benyúlik a hátsó részbe.

A cég elképzelései szerint az autót elsősorban azok a kisvállalkozók fogják keresni, akik alacsony bekerülési költséggel akarnak városi kisáruszállítót venni. És nem különösebben jó vezetők, az autó elején és végén ugyanis jókora műanyag lökhárító teszi jelentéktelenné az apróbb koccanásokat.

Új Peugeot a traffikosoknak 1

A latin országokban nem számít (így a franciáknál, az olaszoknál és a spanyoloknál sem) különlegesnek, ha valaki parkolás közben arébblökdösi a többi autót, ezért ott ez különösen jó. Nálunk ez inkább azért hasznos, mert egy lökhárítót gyorsabban és olcsóbban ki lehet cserélni, mint egy acél karosszériaelemet. Hálistennek a magyar autósok körében szégyennek számít a törött autóval járás.

Az áruszállítót február 18-án mutatják be a kereskedésekben, az ötüléses személyautó-változatot (mely majd a Tepee nevet viseli) pedig márciusban, egyidőben a Multiflex üléses változattal. Ez utóbbi a padlóba hajtogatható anyósülést és lebontható raktérfalat jelent, aminek segítségével akár 2,5 méteres holmikat is lehet vele szállítani. A raktérfal azonban a magyar előírások szerint szükséges ahhoz, hogy az autó haszonjárműnek számítson. Így egy kicsit hosszabb időbe telt, mire a hazai hatóságok áldásukat adták erre a változatra.

1,4 literes benzin- és dízelmotorokkal lehet majd az autót rendelni, az előbbi 75 lóerővel, az utóbbi 4,5 literes fogyasztásával büszkélkedhet.

Tavaly a magyar újautóeladások száma összességében csökkent, csak a luxusautók, a terepjárók és a haszonjárművek közül talált több gazdára. Az áruszállítók piaca így 6,8 százalékkal nőtt, ezen belül a Peugeot 45,8 százalékkal. Májusban a cég bemutatja az új Partnert, ami a cég reményei szerint még inkább hozzájárul a növekedéshez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik