Élet-Stílus

Házfal dőlt a Váci útra

Rádőlt a Külső Váci útra a volt újpesti bőrgyár bontás alatt álló épületének homlokzata a IV. kerületi Zsilip utcánál péntek reggel hat óra körül – értesült a FigyelőNet. Az érintett szakasz előreláthatóan este nyolc óráig lesz lezárva.

Az omlás miatt a reggeli órákban óriási dugó alakult ki a Külső Váci úton. Rendőrautók zárták le mindkét irányban a forgalmat az érintett szakaszon.


Az autókat a szomszédos utcákba terelik. Az omlás miatt a BKV buszai is kerülőúton járnak a a IV. kerületben.


Éppen bontották


A lakók pénteken reggel csendháborítás miatt tettek bejelentést a rendőrségen, mert már 6 óra előtt elkezdődött a munka az építési területen. A rendőrök kiérkezésekor azonban a fal rádőlt az úttestre – tudta meg az MTI.


Szemtanúja volt a balesetnek vagy a nagy forgalomnak? Van egy híre, fotója, videója róla? Töltse fel az FN Tudósítóba!


Személyi sérülés nem történt, jelenleg is folyik a törmelék eltakarítása az úttestről. A baleset helyszínén van a munkaügyi felügyelőség és az önkormányzat statikus szakértője is.


Valaki hibázott


Derce Tamás, a IV. kerület polgármestere délelőtt a baleset helyszínén tájékozódott. A távirati iroda érdeklődésére elmondta: egy társaság korábban megvette a saroktelket, és megkezdődött a bontás; ezt azonban tavaly félbehagyták, az önkormányzat ekkor statikus szakértő véleményét kérte. A szakértő akkor azt mondta, az épület nem balesetveszélyes. A bontást – amire engedéllyel rendelkezett a társaság – később folytatták.



Házfal dőlt a Váci útra 1

Az épület homlokzata dõlt az úttestre (fotó: MTI)


Három, egymás mellett lévő épületről van szó, mindhárom bontás alatt áll. Az egyik épület a 60-as években épült, a másik kettő korábban. Ezen két, régebbi épület közül borult ki egy pénteken reggel a Váci útra – mondta. Hozzátette: jelezte a rendőrségnek és a közlekedési hatóságnak, hogy az épületeket azonnal el kell bontani.


Vagy a statikus hibázott a szakvélemény kiadásakor, vagy a bontást végzők hibáztak. Nem lehet kockáztatni, hogy valaki megint hibázik, ezért addig nem lehet a forgalmat ráengedni az érintett útszakaszra, amíg nem bontják el az épületeket – jelentette ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik