Élet-Stílus

Dugófigyelő: a Váci úton is lezártak egy sávot

A rakpartok lezárása mellett csütörtöktől lezárják a híd alatt a Váci út befelé vezető szélső sávját, míg a Északi vasúti Duna-hídon kerékpárral és gyalog sem lehet közlekedni. Szombattól pedig életbe lép országszerte a kamiontilalom.

Az Északi vasúti Duna-híd átépítése miatt csütörtöktől lezárják ahíd alatt a Váci út befelé vezető szélső sávját várhatóan 2 hónapig – adta hírül Fővinform. A hídon teljes hídzár van érvényben november 10-ig, ami azt jelenti, hogy gyalogosan, illetve kerékpárral sem lehet Újpestre, illetve a szigetre eljutni. A Dunán a BKV által üzemeltetett kishajóval lehet átkelni szeptember 14-ig.

A IV. kerületben a Károlyi István utcában az Attila utca és a Baross utca közötti szakaszon aszfaltoznak, emiatt korlátozásokra kell számítani ma reggeltől péntek este hétig. A II. kerületben a Bem József utcában a Horvát utca és a Fő utca között csütörtöktől gázvezetéket építenek. A Fő utca felé haladóknak a jobb oldalon útszűkületre kell számítaniuk.

Az V. kerületi Alkotmány utcában csütörtöktől gázvezetéket építenek a Kossuth Lajos tér és a Bajcsy Zsilinszky út között, irányonként egy sávban lehet közlekedni várhatóan júl. 19-ig.

Korábban már lezárták a Műegyetem rakpartot a Szent Gellért térnél a 4-es metró állomásának építése miatt, így a rakpart a Bertalan Lajos utca felől zsákutca. A Budafoki út forgalmát pedig egyenesen vezetik át a Szent Gellért téren. A Budai alsó rakparton sem lehet közlekedni az Erzsébet híd és a Lágymányosi híd között, így a déli irányba haladóknak fel kell hajtaniuk az Erzsébet hídnál a felső rakpartra.

A Bécsi úton csatornaépítés kezdődött a Szépvölgyi út közelében, emiatt fél szélességben lezárták az útpályát, és a főutat egyirányúsították befelé a Nagyszombat utcától. Kifelé a terelőút a Lajos utca, itt közlekednek a 17-es villamospótló buszok is.

Mindeközben országszerte a hét végén már szombaton reggel 8 órától vasárnap este 22 óráig érvényes a kamiontilalom. Az M0-s autóúton az M5-ös autópálya felé a nagytétényi csomópont le- és felhajtó ágán teljes lezárás van érvényben. Megszűntetik az úthibákat és napközben munkagépek okoznak útszűkületet az 1-es főúton Tatabánya és Tata között, a 3-as főúton Gyöngyösön, a 10-es főúton Tát és Nyergesújfalu között, a 47-es főúton a debreceni kivezető szakaszon, valamint Békéscsaba és Székkutas közelében, az 53-as főúton, Soltvadkerttől Pirtóig, valamint a 68-as főúton Nagyatádnál.

Bővebb információkért kattintson a FigyelőNet közlekedési oldalára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik