Élet-Stílus

Előveszik a szlovák rendszámosokat

Újra akcióba lendülne a vám- és pénzügyőrség a rendszámmal ügyeskedők ellen - augusztustól komoly figyelmet kapnak majd a szlovák tartózkodási címmel vásárolt, de itthon hajtott gépkocsik.

A kormány szerdai ülésén tájékoztatót hallgatott meg a feketegazdaság kifehérítésére tett intézkedésekről, eddigi eredményeiről. Az APEH és a VPOP vezetőinek beszámolóin egyebek mellett a szlovák rendszámos hazai autók is szóba kerültek.

Nagy János, a vám- és pénzügyőrség országos parancsnoka kiemelte a külföldön személygépkocsit vásárlók vizsgálatát. A szlovák adóhatóságokkal folytatott egyeztetések lezárását követően hamarosan megkezdik az ellenőrzéseket.

Ezek a vizsgálatok arra fognak irányulni, hogy a szlovákiai tartózkodási címmel rendelkező magyar állampolgárok gépjárművásárlásai legális céllal történtek-e, avagy csupán a magyarországi regisztrációs adó és egyéb járulékok elkerülését szolgálták.

A VPOP korábban még úgy értékelte, hogy a jelenség messze nem annyira általános, hogy ezért érdemes lenne jelentős erőforrásokat hosszabb ideig lekötni, illetve amúgy sem tehetnek sokat a regisztrációs adó megfizetését így elkerülőkkel szemben, most azonban komoly ellenőrzések következhetnek augusztustól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik