Élet-Stílus

Kubica szerződhet bárhova

A BMW Sauber lengyel pilótája egyelőre nem tudja, hogy 2009-ben melyik csapatnál folytatja a versenyzést. A BMW-s szerződés idén lejár, de lehetőségekben nincs hiány.

A 2008-as idény egyik legjobban teljesítő versenyzője kétségtelenül Robert Kubica. A lengyel folyamatos jó eredményeivel a világbajnoki pontverseny negyedik helyén áll, mindössze hat ponttal lemaradva a vezető Lewis Hamilton mögött.

A 23 éves versenyzőre persze fel is figyeltek, természetesen a BMW szeretné újra lekötni idei szerződésének lejárta után, de állítólag a Ferrarinál és a Renault-nál is lenne hely számára. A BMW Sauber főnöke, Mario Theissen nemrég elmondta, hogy a csapat 2009-es felállásáról még nyáron döntenek.

Válogathat (vezess.hu)

Válogathat (vezess.hu)

Kubica egyelőre nem tud, vagy nem akar beszélni terveiről: “Szeretném megtalálni a legjobb lehetőséget, majd meglátjuk, mi is lesz az. Egyelőre erre az idényre koncentrálok, igyekszem a lehető legjobb munkát végezni. Utána ez is kiderül majd” – nyilatkozta a lengyel.

—-A McLarennél nincs rangsor—-

Annak ellenére, hogy Lewis Hamilton jelentős előnnyel vezet csapattársa, Heikki Kovalainen előtt a bajnokságban, a McLarennél nem csinálnak második számú versenyzőt a finn pilótából.

Bár míg Lewis Hamilton 38 ponttal vezeti jelenleg a világbajnokságot, csapattársa, Heikki Kovalainen pedig 23 pontos hátránnyal csak a hatodik, a McLarennél nem fogják második számú pilótává lefokozni, hogy Hamiltont védje. A Mercedes motorsportfőnöke, Norbert Haug szerint az egyenlőséget mindvégig fenntartják.

Kovalainen nem lesz hátvéd (vezess.hu)

Kovalainen nem lesz hátvéd (vezess.hu)

A Motorsport Aktuell kérdésére, hogy mikor fognak csak egyetlen pilótára – Hamiltonra – koncentrálni, Haug így válaszolt: “Véleményünk szerint soha.”

Bár Kovalainen hátránya jelentős, a csapat még nem tekinti úgy, hogy a finn már kiesett a bajnoki küzdelemből: “Hat futam után még nem jelenteném ezt ki. Gondoljunk csak tavalyra, Kimi Räikkönen jóval később is nagyobb hátrányban volt a vezetőhöz képest, mint most Heikki” – mondta a német szakember.

Folyamatosan frissülő Forma 1 hírek a Vezess.hu oldalon – kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik