Élet-Stílus

Nadal hengerelt a szülinapján

Rafael Nadal 22. születésnapján valósággal a párizsi salakba döngölte Nicolas Almagrót a francia nyílt teniszbajnokság férfi egyes negyeddöntőjében.

Egy nagyon sima meccsel ajándékozta meg magát 22. születésnapjára a háromszoros bajnok spanyol Rafael Nadal az idei Roland Garros negyeddöntőjében, miután játszmánként csak egy gémet veszítve intézte el honfitársát, Nicolas Almagrót.

Ezzel a mallorcai klasszis 3-0-ra alakította az egymáselleni örökmérleget, de ennél fontosabb talán, hogy sorozatban 26. győzelmét aratta a párizsi Grand Slam-viadalon.

„Nehezebb meccsre számítottam, mivel Nicolasnak nem csak a szervái, hanem a tenyeres ütései is nagyon jók. Ma viszont sokat hibázott, miközben én uraltam a mérkőzést, és nagyszerűen éreztem a labdát” – így Nadal, aki 47 nyerő ütés mellett csak kilenc ki nem kényszerített hibát követett el.

A következő fordulóban, az elődöntőben azonban már nehezebb dolga lesz, hiszen a fiatal lett Ernests Gulbist három szoros játszmában legyőző szerb Novak Djokoviccsal találkozik.

Volt mire koccintani (AFP)

Volt mire koccintani (AFP)

A két játékos tavaly is az elődöntőben akadt össze a Roland Garroson, és akkor Nadal 7:5, 6:4, 6:2-re nyert. Az örökmérleget tekintve is jobb a szerbnél – hét győzelem mellett ugyanis csak háromszor kapott ki tőle, salakon egyszer sem.

„Legutóbb Hamburgban ugyan legyőztem Novakot, ám az sem volt egy könnyű meccs. Most is nagyon kemény csatára számítok, ugyanakkor optimistán állok a feladathoz, mivel úgy érzem, hogy egyre jobb és jobb vagyok” – tette hozzá Nadal.

A női negyeddöntőben Jelena Jankovics és Ana Ivanovics is 6:3, 6:2-vel jutott tovább (Carla Suarez Navarro, illetve Patty Schnyder ellen), és a két szerb klasszis a döntőbe kerülésért egymás ellen mérkőzik meg.

Ilyen már hatszor fordult elő, és öt győzelme mellett Ivanovics csak egyetlen mérkőzést engedett át Jankovicsnak.

Roland Garros
Nők, negyeddöntő:
Jankovics (szerb, 3.)-Suarez (spanyol) 6:3, 6:2
Ivanovics (szerb, 2.)-Schnyder (svájci, 10.) 6:3, 6:2

Nyolcaddöntő:
Kanepi (észt)-Kvitova (cseh) 6:3, 3:6, 6:1
Kuznyecova (orosz, 4.)-Azarenka (fehérorosz, 16.) 6:2, 6:3

Férfiak, negyeddöntő:
Nadal (spanyol, 2.)-Almagro (spanyol, 19.) 6:1, 6:1, 6:1
Djokovic (szerb, 3.)-Gulbis (lett) 7:5, 7:6 (7-3), 7:5

Junior lányok, páros, 1. forduló:
Jani, Babos – Hesse, Mladenovic (francia) mérkőzés nélkül

Ajánlott videó

Olvasói sztorik