Élet-Stílus

Megbüntették Hamiltont és Rosberget

A Kanadai Nagydíjon a bokszutcában Kimi Raikkönenbe beleszálló Lewis Hamilton tíz rajthelyes hendikeppel kezd majd Franciaországban. A szintén ügyetlenkedő Nico Rosberg hasonlóan bűnhődik.

A 20. körben – miközben a safety car vezette a mezőnyt – Kimi Räikkönen (Ferrari) és mások kilátogattak a szerelőkhöz. A kijáratnál pirosat kapó Robert Kubica (BMW) és a finn együtt várakozott.

Ám mindez megzavarta a McLaren pilótáját, és mivel nem fékezett időben, hátulról belerohant a világbajnoki címvédőbe: mindketten kiestek. Slusszpoénként Nico Rosberg (Williams) érkezett, s a fiatal német Hamilton autójának hátában állt meg.

Bár utóbbi autójának eleje is megsérült (ki is jött újra orrkúpért), folytatni tudta a versenyt, és a 10. helyen végzett. Hamiltont és Rosberget is tíz-tíz pontos rajtbüntetéssel sújtotta a versenybíróság.

Az ütközés után: virít a zöld (vezess.hu)

Az ütközés után: virít a zöld (vezess.hu)

„Bár előre láttam, hogy Kubica és Raikkönen is helyezkedik, a lámpajelzést nem vettem észre. Hirtelen álltak meg – s hiába fékeztem, nem tudtam elkerülni az ütközést” – értékelt Hamilton. „Balszerencsém volt, s nincs kifogásom a versenybírák döntése ellen.”

„Nem igazán tudok mit mondani” – reagált Raikkönen a történtekre. „Hamilton hibája a versenyembe került. Mindenki tévedhet, két hete Monacóban én sem álltam a helyzet magaslatán. Igaz, más helyzet az, ha az ember nem tud megfogni egy háromszázzal repesztő autót, és más az, ha belemegy egy piros lámpánál várakozó autóba. Kissé elszomorít a dolog, hisz nyerhettem volna.”

A Forma 1-es világbajnokság nyolcadik futamát, a Francia Nagydíjat június 22-én rendezik Magny Cours-ban. A pontversenyben Hamilton visszaesett a második helyre, hátránya négy egység a 42-vel éllovas Kubica mögött. Felipe Massa a brittel azonos pontszámmal áll, míg Räikkönen a negyedik 35 ponttal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik