Élet-Stílus

McEnroe legyőzte Borgot

Az amerikai John McEnroe legyőzte a svéd Björn Borgot a a Papp László Sportarénában, a Legendák csatája elnevezésű szenior tenisztornán.

Az első játszmát biztosan nyerte McEnroe, a másodikban Borg egyenlített, majd az úgynevezett szuper tiebreak-ben nagy küzdelemben diadalmaskodott a tengerentúli legenda.

A hétszeres Grand Slam-győztes McEnroe és a 11 ilyen viadalt megnyerő Borg aktívként 14 alkalommal mérkőzött egymással és a végeredmény 7-7 volt. Az idén – „nyugdíjasként” – kétszer csaptak össze és mindketten egy-egy meccset nyertek.

Az amerikai klasszis ezúttal nem hisztizett, csupán egy alkalommal szakadt el nála a cérna, amikor az egyik általa megfelelőnek vélt szerváját nem ítélték jónak. Csak kisebb szóváltás volt, a rá jellemző dühöngés ezúttal elmaradt.

Borg nem bírt McEnroe-val (MTI

Borg nem bírt McEnroe-val (MTI

A másik ágon a Henri Leconte legyőzte az argentin Guillermo Vilast, míg a Sergi Bruguera nagy csatában verte az osztrák Thomas Mustert, és ezzel a francia és a spanyol játékos egyaránt két győzelemmel rendelkezik. A döntőbe jutásról így a szombaton esedékes Leconte-Bruguera összecsapás dönt.

A nap zárásaként Goran Ivanisevic két játszmában nyert Pat Cahs ellen. Ezzel a csoportban Ivanisevic és McEnroe egyaránt két-két győzelemmel rendezlekzik, Cash egyszer győzött, egyszer kikapott, míg Borg mindkét meccsét elveszítette.

A körmérkőzések után mind a két négyesből a legjobb két játékos jut tovább. A második helyezettek a harmadik helyért játszanak vasárnap délután, az elsők pedig a fináléban a tornagyőzelemért csapnak össze.

Legendák csatája, péntek:
Zöld csoport:
Ivanisevic (horvát)-Cash (ausztrál) 6:4, 6:4
McEnroe (amerikai)-Borg (svéd) 6:4, 3:6, 10-8*

Vörös csoport:
Leconte (francia)-Vilas (argentin) 7:5, 6:3
Bruguera (spanyol)-Muster (osztrák) 4:6, 6:3, 12-10*

* szuper tiebreakkel.

Szombat:
Muster (osztrák)-Vilas (argentin)
Borg (svéd)-Cash (ausztrál)
Leconte (francia)-Bruguera (spanyol)
McEnroe (amerikai)-Ivanisevic (horvát)

Vasárnap:
3. helyért, döntő

Az összecsapások 15:30 órakor kezdődnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik