Élet-Stílus

Camacho az Osasuna új edzője

A spanyol válogatott volt szövetségi kapitánya, Jose Antonio Camacho lett a Vadócz Krisztiánt is alkalmazó Osasuna csapatának új vezetőedzője.

Az előzetes híreknek megfelelően az 53 éves Jose Antonio Camacho lett a spanyol bajnokságban szereplő, Vadócz Krisztiánt is a soraiban tudó Osasuna új vezetőedzője.

A pamplonai klub hétfőn bocsátotta el állásából Jose Angel Zigandát, miután a csapat hat forduló után még nyeretlen, négy döntetlennel és két vereséggel csupán a 16. helyen áll a tabellán, ráadásul az előző szezonban is pengeélen táncolt – a végén mindössze egy ponttal menekült meg a kieséstől.

Az új edzővel, a korábban a Real Madrid, a Benfica és a spanyol válogatott élén is dolgozó Camachóval 2009 júniusáig szerződött a klub vezetősége.

Jose Antonio Camacho dirigál Pamplonában (dpa)

Jose Antonio Camacho dirigál Pamplonában (dpa)

Az Osasunától kirúgott Ziganda a második olyan tréner a most futó spanyol labdarúgó-bajnokságban, akinek mennie kellett – holott még csak hat fordulón vagyunk túl -, egy héttel ezelőtt a Recreativo Huelva köszönte meg Manolo Zambrano munkáját.

Ziganda nem favorizálta a magyar légióst

Jose Angel Ziganda csak kétszer állította csapatba az Osasuna magyar légiósát, a nyáron a holland NEC Nijmegentől igazolt Vadócz Krisztiánt. Mind a kétszer kezdőként – igaz, később lecserélte. A magyar játékossal a soraiban egyszer döntetlent játszott (Numancia 0-0) és egyszer veszített (Valencia 0-1) a pamplonai csapat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik