Élet-Stílus

Megdolgoztatják Räikkönent

Kimi Räikkönennek kemény tele lesz, a Ferrari alaposan megdolgoztatja a bajnoki címét idén megvédeni nem tudó finnt.

A Ferrari nem bagatellizálja el Kimi Raikkönen idei gyenge teljesítményét, a 2009-es fejlesztésben sokkal nagyobb szerepet és felelősséget kap majd a világbajnok. A télen többet vezet majd Kimi, mint az idényben összesen.

“Kimi nagyjából 9000 kilométert, vagyis harminc versenytávot vezet majd. Egy hónap alatt több kört teljesít, mint egész idényben” – nyilatkozta a finn Turun Sanomatnak a technikai igazgató, Aldo Costa.

Befogják az Icemant (MTI/EPA)

Befogják az Icemant (MTI/EPA)

Räikkönen, akinek lassan már a fejét követeli az olasz sajtó, úgy gondolja, hogy az idei év végére már jó képe lesz arról, hogy sikerül-e javulni. “Nagyon sok minden változik majd! Karácsony környékén már pontosan láthatjuk, hogy merre haladunk, és hogy mennyit sikerül javulni, ha egyáltalán” – mondta.

—-F1: költségcsökkentési tervezet—-

A Forma-1-es költségek csökkentésének javaslatával áll elő a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA). A globális pénzügyi válság kiváltotta tervezett lépések között szerepel, hogy például 2010-re egységesítenék a motorokat. Az elképzeléseket a jövő héten vitatják meg Genfben, a Forma-1-es csapatok szervezetével (FOTA).

“A csapatoknak már a mostani krízis előtt nagyobb volt a kiadásuk, mint a bevételük. Az FIA hiszi, hogy a Forma-1-es költségek tarthatatlanok” – jelentette ki Max Mosley, az FIA elnöke.

Hozzátette: ebben az idényben a Super Aguri ment csődbe, még áprilisban, míg a tavaly 21,4 millió fontos veszteséget elkönyvelő Williamsnek olyan brit bankok a szponzorai, amelyek a pénzügyi válságban érintettek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik