Élet-Stílus

Közel 400 millió lesz az új Aston Martin

A Párizsban még csak félig előbukkanó autóipari műalkotás most megjelent teljes szélességében az interneten. Az ára is leplezetlenül sok.

320-380 millió forint, körülbelül ennyibe kerül az Aston Martin új sportkocsija. A One-77-ről eddig csak kissé árnyalt képeket láthattunk, de a Párizsi Autószalonon is csak félig letakarva állították ki, most pedig itt van teljes nagyságában.

Amellett, hogy a kocsi formája összetéveszthetetlenül Aston Martin, ezúttal nem a visszafogott elegancia a fő jellemző, sokkal inkább a versenyautós jegyek. A hatalmas légnyílások a kocsi oldalán, a diffúzor hátul azt a képet erősítik, hogy egyenesen a versenypályáról érkezett a gép.

Képgaléria (vezess.hu)

Képgaléria (vezess.hu)

Persze ez sem lenne meglepő, hiszen a kocsi orrába 7,3 literes V12-es motor kerül. A gyár információi szerint legalább 700 lóerős motorral a kocsi képes lesz átlépni a 320 km/órás sebességet is. A motort a versenyautóknál alkalmazott szárazkarteres olajzással építik, az erőt hatfokozatú szekvenciális váltó viszi a hátsó kerekekhez.

A szénszálas vázra kézzel hegesztett alumínium karosszériával készülő autóról már álmodni sem érdemes, hiszen elővételben elkelt az összes.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik