Élet-Stílus

WTA-vb: Zvonarjova és Venus is hibátlan

Az orosz Vera Zvonarjova és az amerikai Venus Willams második meccsét is megnyerte a Dohában zajló, 4,55 millió dollár összdíjazású női teniszvébén.

A nyolcadikként kiemelt Vera Zvonarjova a második meccsét is megnyerte a Dohában zajló WTA-világbajnokságon, ezúttal a szerb Ana Ivanivocsot győzte le három szettben a Fehér csoportban. A szerb szépségmásodik forduló után is nyeretlen.

Kedden honfitársa, Jelena Jankovics leckéztette meg két játszmában, így a továbbjutást illetően kilátástalan a helyzete.

Zvonarjovával szoros csatát vívott; a két hölgy majdnem két és fél órán nyüstölte egymást. A 24 éves orosz – aki ötször vette el ellenfele adogatását, míg ő három szervajátékot engedett ki a kezéből – győzelmével visszavágott riválisának a 10 nappal ezelőtti, linzi viadal döntőjében elszenvedett megsemmisítő vereségéért, egyúttal 3-4-re módosította kettejük mérlegét.

Vera Zvonarjova még hibátlan (MTI/EPA)

Vera Zvonarjova még hibátlan (MTI/EPA)

„Ana igazi harcos, soha nem adja fel, így végig nagyon kellett figyelnem a játékomra, és igyekeztem nem foglalkozni azzal, mi történik a másik oldalon. Megcsináltam!” – mondta Zvonarjova.

Hozzá hasonlóan – a Gesztenyebarna csoportban – Venus Willimas mérlege is „kettőből kettő”, miután szerdán az olimpiai aranyérmes orosz Jelena Gyementyjeva ellen nyert három szettben, 2 óra 22 perc alatt. A 6:3-mal végződött döntő felvonásban Venus első szerváinak 83 százalékából pontot csinált, míg fogadóként mind a két bréklehetőségét kihasználta.

Venus keddi sikere után Serena Williams is legyőzte Dinara Szafinát, aki csupán az első szettben fejtett ki ellenállást, a folytatásban az amerikai könnyedén a padlóra küldte. A második kiemelt orosz játékos még játszmát sem tudott nyerni eddig.

A csoportmérkőzések első és második helyezettje jut a szombati elődöntőbe, majd a keresztbejátszás győztesei kerülnek a fináléba. A végső sikerért – veretlenül – nem kevesebb mint 1.340.000 dollár jár.

WTA-vb, Doha, 2. forduló
Gesztenyebarna csoport:
V. Williams (amerikai)-Gyementyjeva (orosz) 6:4, 4:6, 6:3
S. Williams (amerikai)-Szafina (orosz) 6:4, 6:1

Az állás:
1. V. Williams 2 győzelem/2 mérkőzés
2. S. Williams 1/1
3. Gyementyjeva 0/1 (1:2)
4. Szafina 0/2 (0:4)

Fehér csoport:
Zvonarjova (orosz)-Ivanovic (szerb) 6:3, 6:7 (5-7), 6:4

Az állás:
1. Zvonarjova 2/2
2. Jankovics (szerb) 1/1
3. Kuznyecova (orosz) 0/1 (0:2)
4. Ivanovics 0/2 (1:4)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik