Élet-Stílus

Rekord a Ferrari-teszten

A Ferrari tegnap fioranói házi pályáján három olasz Forma-3-as tehetséget küldött pályára, a legfiatalabb srác rekordot is döntött.

Az istálló tegnap az olasz Forma-3-as bajnokság idei első három helyezettjének adott tesztlehetőséget saját házi pályáján Fioranóban.

A Ferrari és az olasz autósport-szövetség közös programjában a bajnok, Mirko Bortolotti, Edoardo Piscopo és Salvatore Cicatelli vezethette a az idei konstruktőri címet elhódító autót.

Az alig 18 éves Bortolotti nagyot alakított, az olasz reménység ugyanis túlszárnyalta a Ferrari állandó tesztpilótája, Andrea Bertolli addigi körrekordját, sikerült 59 másodperces időt autóznia.

Bortolotti, Cicatelli és Piscopo (vezess.hu)

Bortolotti, Cicatelli és Piscopo (vezess.hu)

“Gyorsan belerázódtam, mert ez az autó önbizalmat ad. Végül sikerült megdöntetnem a rekordot is, szóval nem is alakulhatott volna jobban” – mondta Bortolotti a Gazzetta dello Sportnak.

A másik két fiatal sem vallott szégyent: Piscopo legjobb köre 1:00.3 volt, míg Cicatelli 1:01.2-es időt teljesített. A Ferrari egyébként 1992 óta nem versenyeztetett olasz pilótát az F1-ben, ki tudja, lehet, hogy a fenti srácok egyike töri majd meg a “hagyományt” pár év múlva.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik