Élet-Stílus

Barrichellót zsarolta a Ferrari?

A veterán Rubens Barrichello folytatja a Ferrari és Michael Schumacher elleni támadását - a brazil azt állítja, hogy kirúgták volna, ha 2002-ben nem engedi el a németet az Osztrák Nagydíjon.

Minden idők legtapasztaltabb F1-ese, Rubens Barrichello a szezonzáró Brazil Nagydíj után egy Michael Schumachert gyalázó dalocskával kevert botrányt, majd később azt mondta, hogy egyszer lerántja a leplet a Ferrarinál történtekről.

A brazil most neki is kezdett a szennyes kiteregetésének, a Fantastico című tévéműsorban azt állította, hogy a csapatrádión az állása elvesztésével fenyegették, ha a 2002-es Osztrák Nagydíjon nem adta volna át a győzelmet Schumachernek.

“Ugye tudod, hogy Michael mögötted van? Ez nagyon fontos a bajnokság szempontjából” – idézte a beszélgetést Barrichello, aki azt állította, hogy nyolc körön keresztül győzködték, és hogy a vita egyre inkább elmérgesedett, egészen addig, míg az utolsó körben ultimátumot kapott.

Schumacher mellett második számú pilóta volt (MTI/EPA)

Schumacher mellett második számú pilóta volt (MTI/EPA)

“A párbeszéd körről körre egyre feszültebb lett, végül azt mondták, hogy gondoljak a szerződésemre. Világos volt a helyzet: vegyem el a gázt, vagy mehetek haza” – mesélte a 36 éves pilóta.

Barrichello a futam után megkérdezte Schumachert is, hogy volt-e köze a történtekhez. “Azt állította, hogy semmi köze nem volt hozzá, de nekem megvannak a dokumentumaim, amik bizonyítják, hogy mindenről tudott.”

Schumacher nemrég csak annyit mondott egykori csapattársa vádjaira, hogy a szerződés senkit nem lassíthat le, ha Barrichello elég jó lett volna, akkor lehetett volna belőle is első számú pilóta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik