Élet-Stílus

Calzaghe mégse mond le a WBO övéről

Joe Calzaghe hivatalos levélben jelezte a WBO-nak, hogy nem kíván lemondani nagyközépsúlyú övéről, mivel a Roy Jones Jr. elleni mérkőzése után vissza kíván térni eredeti kategóriájába. Balzsay Károly így csak az ideiglenes övért húzhat kesztyűt.

Mégse mond le a WBO nagyközépsúlyú övéről a walesi Joe Calzaghe, aki az elmúlt 11 évben nem kevesebb, mint 21 alkalommal védte meg trófeáját. A walesi már áprilisban félnehézsúlyban húzott kesztyűt, s Bernard Hopkins után szeptember 20-án Roy Jones Jr. ellen is Erdei Zsolt kategóriájában lép ringbe, ám ezt követően vissza kíván térni mindenkori súlycsoportjába.

Ezt hivatalos levélben közölte a szervezettel, s ennek természetesen magyar vonatkozása is van. A WBO, nem értesülve Calzaghe visszatérési szándékairól, már a héten kiírta a versenytárgyalást a Balzsay Károly-Jean Pascal csata megrendezésére a felszabadult övért, ám az új fejlemény értelmében a magyar és a kanadai csak az ideiglenes világbajnoki címért húzhat kesztyűt.

Kell az öv a walesinek (MTI/EPA)

Kell az öv a walesinek (MTI/EPA)

Az interim címmel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy az interim bajnok is olyan övet kap, mint a “rendes” bajnok, és ugyanazok a jogok illetik meg.

Ám ha a magyar bokszoló az interim övvel belépőjegyet válthat egy Calzaghe-meccsre, akkor megállapíthatjuk, a profiboksz világ legfontosabb interim bajnoki övét szerezheti meg Balzsay Károly (19 győzelem-0 vereség).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik