Élet-Stílus

Talmácsi az első helyen

A világbajnoki címvédő, a legutóbbi, holland futamot megnyerő Talmácsi Gábor volt a leggyorsabb a 125-ös géposztály első kvalifikációs edzésén a Német GP-n.

Az összetettben jelenleg negyedik Talmácsi Gábor kiválóan kezdett Sachsenringen, ott, ahol tavaly nagyon sima, rajt-cél győzelmet aratott. A 125-ös kategória címvédője már a délelőtti szabadedzésén bizonyította, ő és – végre – a motorja is jó formában van. A gyakorlást a második helyen zárta, csak a hazai pályán versenyző Stefan Bradl volt gyorsabb nála – a fiatal német motoros 0,27 másodperccel előzte meg.

Az első időmérőn ugyanakkor már nem volt ellenfele Talmának, szinte végig vezetve szerezte meg az ideiglenes pole pozíciót. A második brit Bradley Smith-nél több mint 3 tizeddel, míg a harmadik Bradlnél pedig csaknem fél másodperccel volt jobb. A világbajnoki pontversenyben élen álló francia Mike Di Meglio csak a nyolcadik lett. Az élmezőny egyébként meglehetősen szoros, tekintve, hogy az első tíz egy másodpercen belül van.

Talmácsi Gábor remekelt Sachsenringen (MTI/EPA)

Talmácsi Gábor remekelt Sachsenringen (MTI/EPA)

„Nagyon elégedett vagyok. Úgy érzem, sikerült a tavalyi formámat hozni. Szombaton kicseréljük a hátsó rugót, hogy még jobban forduljon az Aprilia, de ezen felül csak finomítgatnunk kell, hiszen jók a bázis-beállításaink. Nagyon jó ritmusban tudtam végig motorozni, és bár a pálya nem tartozik a kedvenceim közé, jól ismerem a vonalvezetését és tavalyról szép emlékeim vannak. Ma nagyon meleg volt a kvalifikáción, holnapra azonban esőt mondanak, meglátjuk mi lesz, de az ideiglenes pole birtokában emiatt nem aggódok” – értékelt a feljövőben lévő, a legutóbbi holland futamot megnyerő Talma.

A 250-es géposztály első kvalifikációs edzésén az olasz Marco Simoncelli motorozta a legjobb időt, Tóth Imre pedig a 24. helyen zárt. A MotoGP-ben Casey Stoneré volt az első nap: a királykategória ausztrál világbajnoka az első és második szabadedzést is megnyerte.

Német GP, 125 kcm, 1. időmérő:
1. Talmácsi Gábor (Aprilia) 1:27.623
2. Bradley Smith (brit, Aprilia) 1:27.933
3. Stefan Bradl (német, Aprilia) 1:28.096
4. Simone Corsi (olasz, Aprilia) 1:28.248
5. Joan Olive (spanyol, Derbi) 1:28.472
6. Kojama Tomojosi (japán, KTM) 1:28.488

A kategória további programja
Szombat:
2. szabadedzés, 9:00
2. időmérő 13:10

Vasárnap:
Bemelegítés, 8:40
Futam, 11:00

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik